Χάνει τον Κάλστρομ ο Ολυμπιακός

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση του Φερνάντο Μπελούτσι έχει δρομολογήσει εξελίξεις για την άμεση ενίσχυση της ομάδας, ενόψει και των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κιμ Κάλστρομ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού, με τη διαφορά ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η παρότρυνση του προπονητή της Λιόν, Κλοντ Πιελ, στον Σουηδό να μείνει στην ομάδα, ουσιαστικά περιόρισε τις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» να κάνουν δικό τους τον παίκτη.

Τα ευχάριστα, πάντως, έρχονται από την Ισπανία. Η «Diario de Sevilla», σε δημοσίευμά της, υποστηρίζει ότι η Μπέτις έριξε τις απαιτήσεις της στα έξι εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του Μαρκ Γκονζάλες, αν και τις προηγούμενες μέρες οι απαιτήσεις ήταν οκτώ εκατ. ευρώ.

«Οχι» σε Μαρινάκη

Εν τω μεταξύ, στασιμότητα επικρατεί στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με πιο πιθανό σενάριο να φαντάζει η πρόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη να πάρει «πάνω του» το όλο εγχείρημα και να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στη γενική συνέλευση, στις 15 Ιουλίου.

Η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο 43χρονος εφοπλιστής φέρεται να πρότεινε 40 εκατομμύρια ευρώ για το 40% των μετοχών. Η εξαγορά θα γινόταν σταδιακά, το 20% άμεσα και το άλλο 20% το 2010. Επίσης, φέρεται να ζήτησε και οψιόν εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου το 2012. Για την «Καραϊσκάκης Α. Ε.» ο κ. Μαρινάκης πρόσφερε άλλα 10 εκατ. για να αποκτήσει το 40% της εταιρείας.

Η ρεαλιστική προσέγγιση που έγινε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται ν’ ακουμπάει την ευαίσθητη χορδή του γηπέδου, την οποία δεν θέλει να συζητήσει σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων».

Σε ό, τι αφορά, τώρα, το ενδεχόμενο συμμετοχής άλλων επιχειρηματιών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πάντα συνοδεύονται από φήμες τα ονόματα των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Γιώργου Γλου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT