Επι σκοπον

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ μεμονωμένα κομμάτια, μπορούμε να δούμε το παζλ για το πώς λειτουργούν σε θέματα οργάνωσης οι ελληνικές ΠΑΕ. Οχι μόνο στην αγοραπωλησία παικτών, αλλά σε όλο τους το φάσμα ως εταιρείες. Αλλά και φυσικά το πώς μέσω της επικοινωνιακής τους πολιτικής προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των οπαδών τους.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένας μήνας, για να μάθουν πως η Λυών δεν πουλάει τον Κάλστρομ! Εκτός κι αν πληροφορήθηκαν πως ναι μεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει, αλλά ζητάει κάπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Και φυσικά, επειδή τόσα λεφτά δεν μπορεί να τα δώσει ο Κόκκαλης, βγήκε το συμπέρασμα πως η γαλλική ομάδα δεν δίνει τον ποδοσφαιριστή…

ΟΠΩΣ επιτέλους έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ είπε στον Τιμούρ Κετσπάγια να μην περιμένει παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά να κοιτάξει να «βολευτεί» με όποιον ελεύθερο κυκλοφορεί στην αγορά. Οπως λέμε… έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου. Σιγά την είδηση!

ΟΙ ΦΙΛΟΙ της ΑΕΚ έχουν βαρεθεί εδώ και μήνες να ακούν για τον Λεονάρντο. Τελικά θα αποκτηθεί ο παίκτης από τον Λεβαδειακό και δεν θα το πιστεύουν. Οπως έχουν κουραστεί να περιμένουν το περίφημο προπονητικό κέντρο. Το οποίο όχι μόνο δεν ήταν έτοιμο, αυτόν τον μήνα που διανύουμε, όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά… ήπιε κιόλας, λες και ήταν μάλλινο κακής ποιότητας και το έβαλαν στο πλυντήριο.

«ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΌ κέντρο θα περιλαμβάνει: 4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο – φυσικοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης και Τύπου, χώρους ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πληροφορικής».

ΑΥΤΑ είχαν ειπωθεί από τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ περίπου ένα χρόνο πριν, με την… υποσημείωση πως το έργο θα ολοκληρωνόταν σε δύο φάσεις. Λίγες μέρες πριν έγινε γνωστό, μάλλον επισημοποιήθηκε από την ΑΕΚ -αφού υπήρξαν δημοσιεύματα- πως από αυτά που είχαν εξαγγελθεί από τον Νίκο Θανόπουλο, ελάχιστα θα γίνουν. Φυσικά και το τίμημα που θα πληρώνει η ΠΑΕ προς την εταιρεία που θα κατασκευάσει το έργο θα είναι πολύ μικρότερο. Εδώ όμως είναι η ουσία;

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν είναι αυτό. Το τι προπονητικό κέντρο θα φτιάξει η ΑΕΚ και πόσο θα πληρώνει είναι θέμα των μετόχων της ΠΑΕ που θα το πληρώσουν. Ας κάτσουν να δουν αν τους συμφέρει και ας αποφασίσουν. Το ερώτημα είναι γιατί εδώ κι ένα χρόνο είχαν «φουσκώσει» τα μυαλά των οπαδών τους πως εκεί στα Σπάτα θα κατασκευάσουν ένα… Μιλανέλο!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να παραθέσω κι άλλα χαρακτηριστικά γεγονότα για παραδείγματα. Επειδή όμως o χώρος δεν επαρκεί, σε μία άλλη ευκαιρία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT