Πίσω απο τις Κάμερες

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτέθηκε

Η επιλογή του Κύρου Βασσάρα ως μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, έχει διπλή ανάγνωση, θετική και αρνητική, όσον αφορά την ΕΠΟ. Από τη μία, επιβεβαιώνεται το ορθόν της επιλογής και κυρίως της επιμονής του Σ. Πιλάβιου να χρίσει τον Βασσάρα «υπεύθυνο ανάπτυξης» και ουσιαστικά να του αναθέσει την αναδιοργάνωση του συστήματος της ελληνικής διαιτησίας και την εναρμόνισή της με τις διεθνείς προδιαγραφές. Από την άλλη όμως, η επιλογή του από την ΟΥΕΦΑ, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση εκθέτει την ΕΠΟ η οποία ναι μεν μείωσε αλλά διατήρησε την αναχρονιστική διάταξη που προβλέπει την πάροδο ενός έτους για να γίνει ένας πρώην διαιτητής μέλος της ΚΕΔ. Οταν γίνεται λόγος για εναρμόνιση, προφανώς εννοείται ολοκληρωτική και όχι επιλεκτική… ΜΠΛΟΥ

Θα βοηθήσει

Την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο η «καρδιά» της διαιτησίας χτυπούσε στο Μόλυβο της Λέσβου όπου με πρωτοβουλία του συνδέσμου του νησιού διεξήχθη 6ο σεμινάριο διαιτησίας νησιών βορείου Αιγαίου με πολλούς καλεσμένους όπως ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μ. Λευκαρίτης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Χατζηαποστόλου, οι διεθνείς διαιτητές Τ. Κάκος και Δ. Καλόπουλος και πολλοί άλλοι. Η είδηση για το νέο πόστο του Βασσάρα στην επιτροπή διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ «έσκασε» την ώρα της δεξίωσης και διαδόθηκε αστραπιαία σε όλα τα τραπέζια με τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την έκπληξη και τον θαυμασμό τους και να τονίζουν ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει την ελληνική διαιτησία.ΜΠΛΟΥ

Αξιζε τον κόπο

Ηταν συγκλονιστική η προσπάθεια της Κατερίνας Θεοδωροπούλου στα 5.000μ. βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου παίδων – κορασίδων. «Τα έδωσε όλα», αγωνίσθηκε και με μυαλό κάνοντας σωστή κατανομή δυνάμεων, και κατόρθωσε ν’ αναδειχθεί 5η με ατομικό ρεκόρ. Αμέσως μετά τον τερματισμό, η 16χρονη αθλήτρια του Γιώργου Σεφεριάδη κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του σταδίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν απλώς εξαντλημένη. «Αξιζε τον κόπο», μας είπε. Ο τεχνικός σύμβουλος, Γιάννης Κουτσοφλίνης, που τη συνόδεψε ώς εκεί, εμφανώς συγκινημένος, σχεδόν δακρυσμένος, έλεγε, «Γι’ αυτές τις περιπτώσεις αξίζει ν’ ασχολείσαι». Αδικο έχει;Ν. Α. ΚΩΝ.

Ηταν τυχαίο;

Ο Αμερικανός βαδιστής, Τρέβορ Μπαρόν, αμέσως μετά τον τερματισμό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου παίδων, συνεχάρη τον 3ο, τον Ουκρανό, Λιάστσενκο, όχι, όμως, τον 2ο, τον Ρώσο, Τσεπάρεφ. Τυχαίο περιστατικό, ζαλισμένος όπως μπορεί να ήταν από την υπερπροσπάθεια στα 10.000μ., ή κίνηση με πολιτική σημασία;Ν. Α. ΚΩΝ.

Δεν προσκλήθηκαν

Οι διοργανωτές του μίτινγκ «Τσικλητήρεια» αγνόησαν την ηγεσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και δεν έστειλαν προσκλήσεις ούτε στον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ούτε στον Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Κατσιαδάκη, ούτε στον πρόεδρο της ΔΟΑ, Ισίδωρο Κούβελο. Αιτία γι’ αυτό ίσως ήταν η ήττα του Μ. Κυριακού στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΟΕ. Ομως, όσοι αγαπάνε πραγματικά τον αθλητισμό και θέλουν το καλό του αθλητικού κινήματος, δεν πρέπει να επηρεάζονται από μικρές προσωπικές διαφορές.Σπυρ. Σπαν.

Το… έφαγε στη στροφή

Ο Καλαφατάκης περίμενε στο… ακουστικό του και ήταν το λογικό φαβορί να αναλάβει τον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά προέκυψε και πάλι ο Νέναντ Μάρκοβιτς, έναν χρόνο, μετά τη συνεργασία του με τους «κυανέρυθρους». Παίκτες έψαχνε και ψάχνει ο Πανιώνιος και του προέκυψε «πακέτο» και ο προπονητής. Οχι, ότι ο Ελληνας τεχνικός δεν είχε έτοιμους 3-4 παίκτες που θα τον ακολουθούσαν, αν αναλάμβανε τον Πανιώνιο, αλλά ο Βόσνιος προτάθηκε με καλύτερες προδιαγραφές. Τώρα, θα φανεί στο γήπεδο, αν η νέα διοίκηση του τμήματος μπάσκετ σκέφτηκε και αποφάσισε σωστά.Γ. Β.

Τους έχουν μάθει

Φαίνεται ότι έχουν μάθει οι ξένοι μάνατζερ καλά την ιστορία με τον ανταγωνισμό Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο μπάσκετ και «βγάζουν» ονόματα στην αγορά που ενδιαφέρουν φιλολογικά, είτε τον έναν ή τον άλλο «αιώνιο». Μετά τον Μακ Ινταιρ, ήρθε το όνομα του Ισπανού Ρούμπιο. Κι αν ακόμα ενδιαφέρει μόνο τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, ο μάνατζερ μιλά στα ΜΜΕ για ενδιαφέρον και της άλλης ομάδας για να φτάσει ακόμα και στον «πλειστηριασμό» … Γ. Β.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT