Πισω απο τις Καμερες

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητείται συνέχεια

«Θα έρθει κανείς να μας υποδεχτεί στο αεροδρόμιο;», «θεωρείται επιτυχία στην Ελλάδα η δεύτερη θέση που κατακτήσαμε;», «πώς θα μας αντιμετωπίσουν;». Απλές ερωτήσεις οι οποίες απασχολούσαν το μυαλό των διεθνών εφήβων κατά τη διάρκεια του πολύωρου και κουραστικού ταξιδιού της επιστροφής από το Οκλαντ στην Αθήνα. Η υποδοχή των δευτεραθλητών κόσμου ήταν η αναμενόμενη. Η συνέχεια θα είναι όμως; Ή μήπως όταν χαμηλώσουν τα φώτα αυτά τα παιδιά θα περιμένουν κάποιο επόμενο καλοκαίρι για να μπορέσουν να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους; Σ. Δ.

Θέλει να πείσει

Η παραμονή του Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό είχε… προαναγγελθεί αρκετές φορές. Τόσο μέσω συνέντευξής του στην «Κ» πριν από μερικούς μήνες, όσο και μέσω της συμπεριφοράς του προς την «ερυθρόλευκη» διοίκηση. Εξέτασε τις περιπτώσεις που είχε από το ΝΒΑ, ουδέποτε άλλωστε έκρυψε πως τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στην Αμερική, αλλά η πρώτη του επιλογή ήταν πάντοτε ο Ολυμπιακός. Οχι κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά επειδή θέλει να πείσει για την αξία του, όσους τον αμφισβήτησαν.Σ. Δ.

Αλλάζει το κλίμα

Ανακοινώθηκαν χθες από την ΚΕΔ / ΕΠΟ τα ονόματα όσων επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για να γίνουν παρατηρητές ή / και εκπαιδευτές διαιτησίας. Η πιο ηχηρή απουσία είναι αυτή του πρώην προέδρου της ΚΕΔ (μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο) Γ. Ψυχομάνη, που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος διαιτητοπαράγοντας με την παρουσία του Β. Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ. Η απόφασή του να αποσυρθεί από τα κοινά της διαιτησίας (προσωρινά ή οριστικά είναι κάτι που θα φανεί) δείχνει πως το κλίμα αλλάζει και δεν «σηκώνει» τους σημαιοφόρους του παλαιού καθεστώτος, κάτι που πρώτα οι ίδιοι, όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αντιλαμβάνονται…ΜΠΛΟΥ

Τιμητική… πληρωμή

Πρωτοποριακή διοργάνωση θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι Μεσογειακοί Αγώνες του Βόλου και της Λάρισας. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος αθλητικής διοργάνωσης που θα πληρώνεται. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι ούτε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στους Μεσογειακούς του 1991, ούτε οι προέδροι του «Αθήνα 2004», ο Στρατής Στρατήγης και, στη συνέχεια, η Γιάννα Αγγελοπούλου είχαν αμοιβή, ούτε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος των Special Olympics «Αθήνα 2011», αμείβεται. Δεν πληρώνονταν γιατί η θέση θεωρείται τιμητική. Για το 2013 όμως τιμητική, όπως αναφέρει η ίδια υπουργική απόφαση, είναι μόνο για τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής και, έτσι, δεν θα πληρώνονται. Προφανώς για τον πρόεδρο θεωρείται… υποτιμητική. Σπυρ. Σπαν.

«Ούνα ράτσα»

Τρεις Ελληνες αγωνίσθηκαν στο τριπλούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου παίδων, αν και δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνισμα έχουν το πολύ δύο αθλητές από μία χώρα. Ο ένας όμως, ο Δημήτρης Μουρατίδης, εκπροσώπησε την Ιταλία. Εχει Ελληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα και γνωρίζει ελάχιστες ελληνικές λέξεις. Ο πατέρας του πήγε στην Ιταλία για να σπουδάσει, γνώρισε τη σύζυγό του κι έμεινε εκεί. Ο Δημήτρης προκρίθηκε στον τελικό με 15,11, αλλά σ’ αυτόν έμεινε 10ος με 14.70. Ακολούθησε, δηλαδή, τα ίχνη του Τάσου Γαλαζούλα, που προκρίθηκε με 15,17, αλλά στον τελικό πήδησε 14,82 μ. Ν. Α. Κων.

Αλλο… μήλο αυτό

Το μήλο δεν πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά. Η Αλεξία Σεντίχ είναι κόρη του περίφημου Σοβιετικού σφυροβόλου, Γιούρι Σεντίχ, δύο φορές «χρυσού» και μία «ασημένιου» Ολυμπιονίκη και κάτοχου του ρεκόρ κόσμου από το 1986 με 86,74 μ., και της συμπατριώτισσάς του, Νατάλια Λισόφσκαγια, που από το 1987 κατέχει, με 22,63 μ., το παγκόσμιο ρεκόρ της σφαιροβολίας. Η Αλεξία πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων και κατετάγη μόλις 8η. Για οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια, η 8η θέση δεν θα ήταν κακή. Για μια Σεντίχ, όμως, είναι. Ως δικαιολογία, πάντως, μπορεί να σταθεί το γεγονός ότι η ενασχόλησή της με τη σφυροβολία άρχισε πριν από δύο χρόνια. Ως τότε, έπαιζε τένις. Ν. Α. Κων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT