Συντομα

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Εβρεξε» ρεκόρ χθες στο ΟΑΚΑ

«Βροχή» από ρεκόρ είχαμε χθες, στη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος κατηγοριών ηλικίας στην κολύμβηση, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Η Ασπασία Πετραδάκη (Αρης) βελτίωσε τα ρεκόρ γυναικών και νεανίδων στα 50 μ. υπτίως με 29.32, η Παν. Τσιάλτα (Εθνικός) των νεανίδων στα 100 πεταλούδας με 59.91, ο Φ. Κολιόπουλος (ΠΓΣ) των εφήβων στο ίδιο αγώνισμα με 52.87, ο Ιω. Καρπουζλής (Α. Ο. Αιγαίου) των εφήβων στα 100 προσθίως με 1.02.44, ο Α. Βαζαίος (ΑΝΟΑ) των 50 υπτίως παίδων με 27.06 και ο ΑΝΟ Αργυρούπολης των 4×100 μ. μεικτής με 3.52.36.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Διεκδικούν μετάλλιο

Στην 5η θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος 470 νέων, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται οι Βασ. Παπουτσόγλου – Ακ. Δρούγκας. Στις γυναίκες, την καλύτερη θέση (11η) έχουν οι Μ. Βουλγαράκη – Δ. Πάσχου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας 49άρια, μετά τις έξι ιστιοδρομίες οι Σ. Νούτσος – Δ. Μπενάκης είναι 65οι στα 89 πληρώματα.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αρχή με το Βέλγιο

Τον πρώτο της αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που αρχίζει στη Ρόδο δίνει σήμερα (19.00) η εθνική ομάδα με το Βέλγιο. Στο άλλο παιχνίδι του Β΄ ομίλου η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (21.15). Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Α΄ όμιλος: 14.30 Ισπανία – Ρωσία, 16.45 Λεττονία – Σλοβενία, Γ΄ όμιλος: 14.30 Τουρκία – Ισραήλ, 16.45 Λιθουανία – Μαυροβούνιο, Δ΄ όμιλος: 19.00 Κροατία – Γερμανία, 21.15 Σερβία – Ουκρανία.

ΚΑΝΟ ΚΑΓΙΑΚ

Οκτώ στους Ευρωπαϊκούς

Με οκτώ αθλητές θα πάρει μέρος το ελληνικό κανό / καγιάκ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήρεμων νερών εφήβων / νεανίδων και νέων κάτω των 23 ετών, το οποίο αρχίζει σήμερα στο Πόζναν της Πολωνίας. Την ομάδα αποτελούν οι Μ. Συρίγος, Μαν. Καστρίσιος, Αν. Αναγνωστόπουλος, Π. Μαρούλης, Τρ. Ζινιέρης (έφηβοι), Ευγ. Θεοχάρη, Σ. Πιπιτσούλη (νεάνιδες) και Μιχ. Παπασάββας (νέοι).

ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Εταιρεία κατά του ντόπινγκ

Προσωπικότητες των επιστημών, του αθλητισμού, της τέχνης, της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δημοσιογραφίας ίδρυσαν την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», που σκοπό έχει την προάσπιση του αθλητικού ιδεώδους από τα αναβολικά. Πρόεδρος είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, παλαιός πρωταθλητής, Γιώργος Κατσιμπάρδης, αντιπρόεδρος, η πρώην βουλευτής και παλαιά πρωταθλήτρια Ελενα Κουντουρά, γενικός γραμματέας, ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, ταμίας, ο διευθυντής του οδοντιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Τάκης Βίγλας, και μέλος η σύμβουλος επικοινωνίας, Αγγελική Χονδροματίδου.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Μαραθώνιος στον ΣΚΑΪ

Ο ΣΕΓΑΣ και ο ΣΚΑΪ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του Κλασικού Μαραθωνίου. Το Δ. Σ. του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε τη συμφωνία τετραετούς (2009 – 2012) συνεργασίας με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τη μετάδοση του Μαραθωνίου. Με τη συμφωνία, ο ΣΕΓΑΣ κάνει ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της σχέσης του Κλασικού Μαραθωνίου με την ελληνική κοινωνία και ενισχύει τη δυναμική του αγώνα εν όψει της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, το 2010. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων, της τελετής έναρξης και της αφής της Μαραθώνιας Φλόγας και την προβολή της διοργάνωσης.

ΣΤΙΒΟΣ

Με 23 στο Τάμπερε

Είκοσι τρεις Ελληνες θα μετάσχουν στ’ αγωνίσματα στίβου στο 10ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που θα γίνει στο Τάμπερε της Φινλανδίας (18 – 25 Ιουλίου). Την ομάδα αποτελούν 12 παίδες και 11 κορασίδες. Η σύνθεση είναι: 100 μ.: Σεϊτανίδης, 200: Γ. Γονιδέλης, 1.500: Μ. Κουκουζέλης, 110 μ. εμπόδια: Π. Παγουράς, ύψος: Μαν. Ανδρουλιδάκης, μήκος: Π. Ρόντος, ακοντισμός: Γ. Μπουρουζανάς, δισκοβολία: Θ. Νασιάκος, σφυροβολία: Β. Σιάκουλης, σφαιροβολία: Σ. Γεραγίδης, 2.000 μ. στιπλ: Βαγγ. Μαρτζούκος, τριπλούν: Ν. Τσιώκος. Κορασίδες: 200 μ.: Κατ. Τόλιου, 800: Ανδρ. Δρακάκη, 1.500 και 3.000 μ.: Αν. Καρακατσάνη, 2.000 μ. στιπλ: Αθ. Κοΐνη, 400 μ. εμπόδια: Κατ. Δαλάκα, επί κοντώ: Βασ. Παπακώτση, ύψος: Γρ. Ψαρράκου, Μήκος: Βασ. Πολυχρονίδου, ακοντισμός: Χρ. Κατσούλα, σφυροβολία: Αγ. Προσκυνητοπούλου, Παν. Λιγά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT