Οριστικά εκτός Ευρωμπάσκετ και ο Παπαλουκάς

Οριστικά εκτός Ευρωμπάσκετ και ο Παπαλουκάς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημο χαρακτήρα πήρε χθες η απόφαση του Θοδωρή Παπαλουκά να μην λάβει μέρος στην αποστολή της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (7-20 Σεπτεμβρίου). Ο «Τεό» επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιόνας Καζλάουσκας και τον βοηθό του Λιθουανού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, και τους κοινοποίησε τους λόγους της απόφασής του.

Από τη μια, η κούραση λόγω των αδιάκοπων αγωνιστικών υποχρεώσεών του και από την άλλη, ο ταλαιπωρημένος του αστράγαλος ήταν οι δύο λόγοι που έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο για τον γκαρντ του Ολυμπιακού.

«Είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις στη ζωή μου. Ωστόσο, όσο και να το θέλω, στη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορέσω να βοηθήσω την Εθνική ομάδα. Μίλησα με τους προπονητές μου, τον κ. Καζλάουσκας και τον κ. Σφαιρόπουλο, πριν από καιρό και τους ζήτησα χρόνο για να δω πόσο καλά θα θεραπευτεί το τραυματισμένο μου πόδι και πώς θα νιώθω πριν από την έναρξη της προετοιμασίας», δήλωσε ο «Τεό» στην επίσημη ιστοσελίδα του και υποσχέθηκε του χρόνου να επιστρέψει υγιής με τη γαλανόλευκη.

Ο Παπαλουκάς είναι ο δεύτερος κατά σειρά διεθνής που ανακοινώνει την απουσία του από την Εθνική ομάδα μετά τον Κώστα Τσαρτσαρή, ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται και οι απουσίες των Διαμαντίδη, Βασιλόπουλου. Και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και τον Σεπτέμβρη δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν κληθεί για την προετοιμασία και την Τρίτη θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι είναι οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Κουφός, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Δημήτρης Τσαλδάρης και Αντώνης Φώτσης.

– Ο Ντέιβιντ Λι των Νιου Γιορκ Νικς είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα των… Αμερικανών για τον Ολυμπιακό. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «New York Daily News», έχει γίνει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, πάντως, να διαψεύδει αυτό το ενδεχόμενο.

– Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Ρόδου η Εθνική ομάδα, αφού επικράτησε εύκολα του Βελγίου με 80-58 για τον Β΄ όμιλο.

– Ο Γιώργος Πρίντεζης παρουσιάστηκε επίσημα χθες από τη Μάλαγα, με τον πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού να δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει στην καινούργια του ομάδα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT