«Γεφυρώνεται» η διαφορά του Ετό με την Ιντερ

«Γεφυρώνεται» η διαφορά του Ετό με την Ιντερ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εκατομμύριο ευρώ χωρίζουν τον Σαμουέλ Ετό από την Ιντερ, κι επομένως την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, με την υπόθεση να ολοκληρώνεται πιθανότατα μέχρι αύριο.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και την ιταλική ομάδα που προσφέρει 9 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο συν μπόνους που φέρνουν τις αναμενόμενες αποδοχές του Καμερουνέζου σταρ της Μπαρτσελόνα στα 11 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Ετό ζήτησε 12 εκατ. ευρώ και έτσι ο τεχνικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Μάρκο Μπράνκα, είναι σε θέση πλέον να δηλώνει ότι «οι διαπραγματεύσεις σημειώνουν πρόοδο και ο παίκτης θα αποδεχθεί την προσφορά μας».

Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία Ετό-Ιντερ αναμένεται και η ανακοίνωση της απόκτησης του Ιμπραΐμοβιτς από την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί επιθυμούν η μετακίνηση αυτή να αποτελέσει τη μεγάλη απάντηση των πρωταθλητών Ευρώπης στην απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ έναντι 95 εκατ. ευρώ.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα πληρώσουν μέχρι 50 εκατ. ευρώ στην Ιντερ, θα παραχωρήσουν τον Ετό τον οποίον η Μάντσεστερ Σίτι πρόσφατα κοστολόγησε στα 35 εκατ. ευρώ και θα παραχωρήσει για ένα χρόνο ως δανεικό τον αξίας 7,5 εκατ. ευρώ Αλεξάντερ Χλεμπ.

Ετσι το σύνολο φτάνει τα 92,5 εκατ. ευρώ, λένε στη Βαρκελώνη, πολύ κοντά στα χρήματα που ξόδεψε η Ρεάλ για τον Ρονάλντο.

Αποχωρήσεις

Στη Ρεάλ, που κέρδισε στο πρώτο της φιλικό με 1-0 στο Δουβλίνο της Σάμροκ Ρόβερς χάρη σε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά, έχουν αρχίσει οι αποχωρήσεις. Η διοίκηση αποτιμά τους παίκτες που είναι να φύγουν σε 105 εκατ. ευρώ και ήδη άρχισε τις εισπράξεις: Εδωσε τον Χάβι Γκαρθία στην Μπενφίκα για πέντε χρόνια, ενώ συμφώνησε και να παραχωρήσει τον Κλας Γιαν Χούντελααρ στη Στουτγκάρδη έναντι 18 εκατομμυρίων. Ο Ολλανδός είπε το «ναι», σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, και περνά σε μία εκ των πιθανών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αραβική επέλαση

Στην Αγγλία οι Αραβες απέκτησαν και δεύτερη ομάδα στην Πρέμιερσιπ, αφού μετά τη Μάντσεστερ Σίτι που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Αμπού Ντάμπι, ο επιχειρηματίας Σουλεϊμάν Αλ-Φαχίμ από το Ντουμπάι είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Πόρτσμουθ. Η ομάδα του Αγγελου Μπασινά προσέλαβε ως μόνιμο τεχνικό τον άνθρωπο που ως υπηρεσιακός τη γλίτωσε από τον υποβιβασμό στο τέλος της περιόδου που πέρασε, τον Πολ Χαρτ, προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Κατήφορος Ερικσον

Αντιθέτως, από τα ψηλά στα χαμηλά θα βρεθεί ο Σβεν Γκόραν Ερικσον. Από προπονητής εθνικών ομάδων σε Αγγλία και Μεξικό, ο 61χρονος Σουηδός τώρα πάει για τεχνικός διευθυντής στη Νοτς Κάουντι, της τέταρτης κατηγορίας της Αγγλίας. Η ομάδα της κεντρικής Αγγλίας, που επίσης ανήκει σε κοινοπραξία της Μέσης Ανατολής, φαίνεται να κερδίζει το «ναι» του κ. Ερικσον, αν και το όνομά του είχε ακουστεί και για την Πόρτσμουθ.

– Ασχημα νέα είχε για τον προπονητή Αρσέν Βενγκέρ η χθεσινή μέρα, καθώς στη διάρκεια της προετοιμασίας της Αρσεναλ στην Αυστρία ο Γάλλος μέσος Σαμίρ Νασρί υπέστη κάταγμα στο πόδι και αναμένεται να μείνει εκτός των επιλογών του Αλσατού τεχνικού για δύο με τρεις μήνες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT