Αντίπαλος του Ολυμπιακού το μεγάλο του άγχος

Αντίπαλος του Ολυμπιακού το μεγάλο του άγχος

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελευταίο φιλικό που έδωσε ο πρωταθλητής στο Καραϊσκάκη, αυτό με αντίπαλο την ολλανδική Χρόνιγκεν, εμφανίστηκε ο λιγότερο ήρεμος Ολυμπιακός που θυμάμαι εδώ και αρκετά χρόνια. Ο νέος του αρχηγός, ο Βραζιλιάνος Ντουντού, «βούτηξε» εκβιάζοντας ένα σφύριγμα για πέναλτι. Ο νεαρός Κώστας Μήτρογλου, όταν πέτυχε το δεύτερο γκολ, πρώτα έβγαλε τη φανέλα του και την πέταξε σαν να έχει σκοράρει σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου και μετά έβρισε τον συμπαίκτη του Γιώργο Νικλητσιώτη γιατί σε μια προηγούμενη φάση δεν του είχε δώσει την μπάλα. Η εξέδρα δυσανασχετούσε από νωρίς με τις πρωτοβουλίες του Ζαϊρί και ο εικοσάχρονος Γιώργος Κατσικογιάννης όταν μπήκε στο ματς, δέκα λεπτά πριν αυτό τελειώσει, για να δείξει τον δυναμισμό του κλώτσησε δύο αθώους Ολλανδούς! Ολα αυτά δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικά σημάδια εν όψει του αποψινού ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας: μπορεί απλώς να μαρτυρούν μια νευρικότητα που η ευθύνη δημιουργεί, μπορεί όμως και να είναι σημάδια άγχους.

Στον Ολυμπιακό έχει επισημανθεί πολλές φορές φέτος πόσο ζωτικής σημασίας για την ΠΑΕ είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον ίδιο τον Τιμούρ Κετσπάγια έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η πρόσληψή του οφείλεται κυρίως στην ικανότητά του να παρουσιάζει το καλοκαίρι ομάδες έτοιμες στα προκριματικά. Ο Κετσπάγια με την Ανόρθωση μπορεί μόνο πέρυσι να κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους, σχεδόν πάντα όμως εμφάνιζε μια αξιόμαχη ομάδα τον καιρό που οι άλλοι είναι πιασμένοι από τις διπλές προπονήσεις της προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός σαφώς και έμαθε από τον περσινό του αποκλεισμό από την πρωταθλήτρια Κύπρου, όμως, η εντύπωση που έχω είναι ότι φέτος έφτασε στο άλλο άκρο: οι δύο προκριματικοί του μοιάζουν να καθορίζουν τη χρονιά του. Ακόμα και η μεταγραφική του ενίσχυση εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την έκβασή τους.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας μόνο μεγαθήριο δεν είναι. Η αναγέννησή της μετά μια περίοδο παρακμής οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης της, ο κ. Ιβαν Κμότρικ, τη θεώρησε «μαγαζί γωνία» (για τα μέτρα του πρωταθλήματος Σλοβακίας) και για χατίρι της άφησε την προηγούμενη ομάδα του, την Αρτμέντια, που, χάρη στα χρήματά του, είχε γίνει το 2005 η πρώτη ομάδα της Σλοβακίας που αγωνίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κ. Κμότρικ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, έκρινε πριν από δύο χρόνια ότι η Σλόβαν έχει περισσότερο κόσμο και άφησε την Αρτμέντια παίρνοντας μαζί του όλους τους ποδοσφαιριστές που της είχε αγοράσει! Η ομάδα έχει έναν καλό προπονητή, τον κ. Ντούσαν Ούχριν, κολόνα της άμυνας της Τσεχοσλοβακίας στο Euro του 1996 και πρωταγωνιστή εκείνης της ομάδας που έπαιξε τελικό.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού απόψε μπορεί να είναι μόνο ο εαυτός του: αν έχει λογική και ψυχραιμία, θα φύγει από την όμορφη Μπρατισλάβα χωρίς απώλειες. Το κακό είναι ότι μολονότι το περσινό κάζο από την Ανόρθωση δεν ξεχάστηκε, εν τούτοις κάποια λάθη επαναλαμβάνονται. Πέρυσι ο Ολυμπιακός πήγε στην Κύπρο χωρίς τον Ντιόγο (που δεν είχε αποκτηθεί) και με ανέτοιμους τον Ντουντού και τον Λέτο που δεν είχαν κάνει ούτε μία εβδομάδα προπόνηση. Φέτος λείπει ο φορ και ο αριστερός χαφ που ακόμη αναζητούνται, ενώ και ο Μαρέσκα δεν ξέρει τους συμπαίκτες του! Οσο για την αξιοποίηση των περίφημων μικρών του, η ίδια συζήτηση γινόταν και πέρυσι. Εξαιτίας αυτής, ο Μήτρογλου για να δείξει πόσο μεγάλωσε και πόσο έτοιμος είναι εκτέλεσε το πέναλτι στην Κύπρο. Και το ‘χασε…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT