«Μίλησε» στην εκπνοή των μεταγραφών η ΑΕΚ

«Μίλησε» στην εκπνοή των μεταγραφών η ΑΕΚ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο στο… παρά πέντε και ίσως ένας εκπρόθεσμος είναι οι τελευταίες κινήσεις της ΑΕΚ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Οι Σανέλ Γιάχιτς και Αρτσε Μπιάνκι αποκτήθηκαν για να καλύψουν το κενό που άφησε ο Κυργιάκος, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Ζόνας.

Οπως έγινε γνωστό, ο μάνατζερ που έχει εξουσιοδοτήσει η ΑΕΚ, Δημήτρης Τζάλας, συζητούσε με τον πρόεδρο της Γκρέμιο, Ντούνα Κρόεφ, για την πώληση του 25χρονου επιθετικού. Μάλιστα, ελέχθη ότι υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να γίνει η μετακίνηση, έστω και μετά το τυπικό τέλος των μεταγραφών στην Ελλάδα, αν οι δύο σύλλογοι τα έχουν βρει μεταξύ τους.

Ο 28χρονος Γιάχιτς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 320.000 ευρώ ετησίως. Η ΑΕΚ συμφώνησε στις 590.000 ευρώ με τον Αρη, για δύο ισόποσες δόσεις τις οποίες θα πάρει φέτος και του χρόνου, για την απόκτηση του Βόσνιου. Στη συμφωνία των δύο ομάδων δεν έχουν οριστεί ούτε ποσοστό μεταπώλησης ούτε επιπλέον μπόνους συμμετοχών.

«Ο Μπάγεβιτς με ήθελε και υπόσχομαι ότι θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πρέπει να το διεκδικεί συνέχεια», είπε.

Ο Αρτσε Μπιάνκι αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Ο 22χρονος αμυντικός αποκτήθηκε δανεικός έναντι 300.000 ευρώ από τη Σαν Λορέντζο για ένα χρόνο, ενώ η οψιόν αγοράς του είναι 1,5 εκατ. ευρώ.

«Κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Ερχομαι στην Ευρώπη να συνεχίσω την καριέρα μου και η επιλογή μου να αγωνιστώ στην ΑΕΚ είναι η καλύτερη. Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Επίσης, θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ΑΕΚ να πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή πορεία και στην Ευρώπη», τόνισε.

Στο ρόστερ της ΑΕΚ θα παραμείνουν και την επόμενη περίοδο οι Τζεμπούρ και Παυλής. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, ο οποίος δεν φαίνεται να υπολογίζεται στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φέρει κάποια πρόταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήθηκε η μετακίνησή του στον Πανιώνιο, αλλά οι δύο ΠΑΕ δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.

Στα αγωνιστικά, οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά χθες. Απουσίασαν οι διεθνείς. Ο Κρίστιαν Νέμεθ θα επιστρέψει στους Θρακομακεδόνες σ’ ένα μήνα. Ο νεαρός Ούγγρος θα βρίσκεται στα γήπεδα της Αιγύπτου, εκεί όπου η εθνική του ομάδα, κάτω των 20 ετών, θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μαντούκα έχει υποστεί μυϊκή θλάση στα πλευρά και θα μείνει εκτός προπονήσεων για τέσσερις ημέρες.

– Φιλικό παιχνίδι με τον Θρασύβουλο, στη Φυλή, θα δώσει την επόμενη Κυριακή η ΑΕΚ (20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή