Ερχεται ο Μπολτ στο διεθνές μίτινγκ της Θεσσαλονίκης

Ερχεται ο Μπολτ στο διεθνές μίτινγκ της Θεσσαλονίκης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To… χρυσάφι που κατέθεσε η οργανωτική επιτροπή του διεθνούς μίτινγκ στίβου της Θεσσαλονίκης (12-13/9) στα πόδια του έπεισε τον Ουσέιν Μπολτ να αναβάλλει τις διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τζαμάικα. Ο αθλητής – φαινόμενο θα αγωνιστεί στο «Καυταντζόγλειο» και θα αυξήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 250.000 δολάρια.

Το συμβόλαιο της «βολίδας» έφτασε χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη καθώς είχε προηγηθεί προφορική συμφωνία με τον μάνατζερ του αθλητή, Ρίκι Σιμς. «Σήμερα, ο Ουσέιν Μπολτ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο της συμμετοχής του και θα είναι εδώ, στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Αλλοι έλεγαν ότι δεν θα έρθει, άλλοι ότι θα έρθει, τελικά όμως ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών θα έρθει για να τον θαυμάσει η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να επισκεφτεί και διάφορα σχολεία και να υπογράψει διά ζώσης αυτόγραφα, δίνοντας χαρά στα παιδιά». Με αυτή τη δήλωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, επισημοποίησε την έλευση του Μπολτ, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στα 200 μ. και, φυσικά, θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες φίλους του κλασικού αθλητισμού, που αναμένεται να κατακλύσουν τις κερκίδες του σταδίου.

Το πρόγραμμα του πρωταθλητή κόσμου σε 100 και 200 μ. είναι ιδιαίτερα φορτωμένο. Μεταξύ άλλων, στις 4 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί στο Γκόλντεν Λιγκ των Βρυξελλών, στις 20/9 θα βρεθεί στη Σαγκάη και στις 25/9 στο μίτινγκ της Νταεγού (Κορέα). Ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου του 2011, Μουν Ντογκ – Χου, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Τζαμαϊκανού στο μίτινγκ. Ο υπεραθλητής θα αγωνιστεί στα 100 και τα 200 μ. και θα πάρει 500.000 δολάρια. Στη διοργάνωση της Κορέας θα αγωνιστούν 200 αθλητές από 30 χώρες.

Παρά τις πολλές υποχρεώσεις του, ο Ουσέιν Μπολτ βρήκε τον χρόνο για να παρακολουθήσει το Σάββατο το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λα Κουρούνια και να δηλώσει ότι μπορεί να νικήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Ο αγώνας ήταν πολύ ενδιαφέρων και ξεχώρισα τον Ντιαρά, που μου θύμισε λίγο τον εαυτό μου όταν παίζω ποδόσφαιρο. Θα νικούσα τον Κριστιάνο με ή χωρίς την μπάλα. Είμαι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Ημουν πολύ καλός στο ποδόσφαιρο και όταν έπαιζα στο σχολείο, μου άρεσε πολύ», υπογράμμισε ο αθλητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή