«Μάχη» για τη δωδεκάδα της Εθνικής μπάσκετ

«Μάχη» για τη δωδεκάδα της Εθνικής μπάσκετ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα από τη Σλοβενία στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το «Ευρωμπάσκετ» της Πολωνίας προκάλεσε περιορισμένη ανησυχία στο τεχνικό επιτελείο, περισσότερο για τη νοοτροπία των διεθνών παικτών στο τελευταίο πεντάλεπτο, παρά για την τελική διαφορά των 17 πόντων.

Η Εθνική είχε καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση, μόνο κατά διαστήματα, «επέστρεψε» στο παιχνίδι από τη δυναμική παρουσία των αναπληρωματικών, αλλά παραδόθηκε άνευ όρων και δεν είχε καθαρή σκέψη από τα εμπειρότερα στελέχη της.

Ο Καζλάουσκας δεν κατέληξε στην 12άδα που θα ταξιδέψει την Παρασκευή με προορισμό το Πόζναν της Πολωνίας και είναι αμφίβολο αν θα ανακοινώσει και σήμερα την απόφασή του για τους 2 παίκτες που θα αποκλείσει. Η απόδοση του Καλαμπόκη στα δύο τελευταία φιλικά αύξησε τις πιθανότητες συμμετοχής του, όπως είχε συμβεί και με τον Καϊμακόγλου στο «Ακρόπολις».

Η ελληνική ομάδα συνεχίζει να αναζητεί μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα στο παιχνίδι της, αλλά όπως τόνισε και ο Βασίλης Σπανούλης, η Εθνική είναι υποχρεωμένη από την επόμενη Δευτέρα και στην έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να φτάνει στη νίκη.

«Είμαστε μια καινούρια, νεανική ομάδα, η οποία δεν έχει πολλές εμπειρίες. Μην ξεχνάτε ότι και το 2004 όταν είχαμε κάνει επίσης μια νέα αρχή, μας πήρε καιρό να αποκτήσουμε την απαιτούμενη ομοιογένεια και συνοχή και να παίξουμε πραγματικά καλό μπάσκετ. Αυτό συνέβη μετά το 2006. Το 2005 κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι, χωρίς να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ομως, τώρα, τα ψέματα τελείωσαν. Από εδώ και πέρα έχουμε ευθύνες, οι οποίες είναι μεγάλες και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, είτε χρειαστεί να βοηθήσουμε για ένα λεπτό, είτε για σαράντα. Θα πρέπει να είμαστε και σωματικά και πνευματικά έτοιμοι. Το αισιόδοξο είναι ότι μιλάμε για παίκτες και για μια ομάδα που έχει μάθει να πολεμάει. Εχουμε φιλότιμο και περηφάνια και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στο τέλος με το κεφάλι ψηλά».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, η πορεία της Εθνικής ομάδας στο «Ευρωμπάσκετ», μπορεί να είναι θετική, αν όλοι οι παίκτες «δώσουν το 110 τοις εκατό των δυνατοτήτων τους».

Η παρουσία του Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής αποτέλεσε το καλύτερο κίνητρο για τον διεθνή σέντερ να αναγεννηθεί αγωνιστικά.

«Μου στοίχισε η απουσία μου όλον αυτόν τον καιρό και θέλω πλέον να προσφέρω στην Εθνική και στον σύλλογό μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή