Η προετοιμασία του Μπολτ θα γίνει στις Βρυξέλλες

Η προετοιμασία του Μπολτ θα γίνει στις Βρυξέλλες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Γκόλντεν Λιγκ των Βρυξελλών (4 Σεπτεμβρίου) ο Ουσέιν Μπολτ θα κάνει… προετοιμασία για το διεθνές μίτινγκ της Θεσσαλονίκης (12-13/9). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 και τα 200 μ. δήλωσε ότι στις Βρυξέλλες θα αγωνιστεί μόνο στα 200 μ. Στο ίδιο αγώνισμα αναμένεται να πάρει μέρος και στο «Καυταντζόγλειο».

Στις Βρυξέλλες, όπως και στο Βερολίνο, ο αθλητής – φαινόμενο δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τάισον Γκέι. Ο Αμερικανός, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μ., θα τρέξει στα 100 μ., αλλά ο Τζαμαϊκανός δήλωσε ότι θα αγωνιστεί, τελικά, μόνο στα 200 μ. Μόλις ο Γκέι πληροφορήθηκε την απόφαση του Μπολτ τόνισε ότι, παρόλο που τον ήθελε αντίπαλο, δεν θα αλλάξει αγώνισμα διότι ένα πρόβλημα τραυματισμού τον εμποδίζει να τρέξει 200άρι και, έτσι, θα επικεντρωθεί στα 100 μ., όπου βασικός του αντίπαλος θα είναι ο Ασάφα Πάουελ.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί από το ερχόμενο Σάββατο (5/9) ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, Μάικ Πάουελ. Ο 46άχρονος πρώην πρωταθλητής, ο οποίος πλέον έχει την ιδιότητα του πρεσβευτή της IAAF, θα δώσει το «παρών» στα επίσημα εγκαίνια του Περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην 74η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Μάικ Πάουελ είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μήκος με 8,95 μ. εδώ και 18 χρόνια, καθώς είχε πετύχει την επίδοση στις 30 Αυγούστου 1991, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή