Ολυμπιακός: πήρε ρίσκο σε νευραλγικές θέσεις

Ολυμπιακός: πήρε ρίσκο σε νευραλγικές θέσεις

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικώς, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το μεταγραφικό πάρε – δώσε πιο νωρίς από ποτέ. Μπορεί να υπήρχε ανοιχτό παράθυρο έως και την τελευταία ώρα, αλλά η ομάδα του Πειραιά δεν προχώρησε στην αγορά αριστερού χαφ ή επιθετικού. Τα νέα πρόσωπα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ήταν τελικώς τέσσερα, ο Εντζο Μαρέσκα, ο Ολοφ Μέλμπεργκ, ο Ζαουάντ Ζαϊρί και ο Ράφαελ Πάρντο, ενώ παράλληλα αγοράστηκαν από την Μπλάκμπερν τα δικαιώματα του Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος έπαιζε ως δανεικός στους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου. Αγκυρα απ’ το λιμάνι σήκωσαν οκτώ ποδοσφαιριστές, οι Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Αντζας, Λέτο και Μπελούτσι.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού προσπάθησε να φέρει στην Ελλάδα αρχικώς τον Μαρκ Γκονζάλες της Μπέτις, έπειτα τον Αμαντίνο Μαντσίνι της Ιντερ και τέλος τον Φερναντίνιο απ’ τη Βραζιλία. Δεν τα κατάφερε και τελικώς δεν προχώρησε στην αγορά πρωτίστως αριστερού χαφ. Μία απόφαση που προκάλεσε αρκετά σχόλια. Ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Τζόρτζεβιτς απ’ την ενεργό δράση και την απομάκρυνση του Λέτο, φάνταζε ως μονόδρομος η αγορά ενός αντικαταστάτη τους.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι πλέον υποχρεωμένος να δίνει λύσεις για τη θέση του αριστερού χαφ απ’ τη δεξαμενή των παικτών που έχει στη διάθεσή του. Οπως άλλωστε έπραξε έως τώρα. Στα επίσημα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκαν στη θέση αυτή ο Λεονάρντο και ο Ζαϊρί, ενώ στα φιλικά έπαιξε και ο Αρης Σοϊλέδης. Μάλιστα, ο Λεονάρντο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, ένα επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα και ένα επί της Λάρισας στο «Αλκαζάρ». Υπάρχουν και άλλες λύσεις που επεξεργάζονται στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, όπως αυτή του Ματ Ντάρμπισιρ. Ο Αγγλος διανύει το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να προπονείται κανονικά, μαζί με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Χθες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε στην UEFA τους ποδοσφαιριστές για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός έμεινε μόνο ο τέταρτος τερματοφύλακας, Λεωνίδας Παναγόπουλος, ενώ δηλώθηκαν και οι νεαροί Σοϊλέδης, Νικλητσιώτης και Βασιλόγιαννης. Ακόμη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε χθες από τη Σούπερ Λίγκα να διεξαχθούν Σάββατο τα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Πρόκειται για τα παιχνίδια με την Καβάλα της 3ης αγωνιστικής, τον Πανιώνιο της 5ης  και τον Αστέρα Τρίπολης της 7ης αγωνιστικής.

– Το γκολ του Εντσο Μαρέσκα στη Λάρισα ψηφίστηκε το καλύτερο της 2ης αγωνιστικής, με ποσοστό 63,2%.

– Ποινή δύο αγωνιστικών επέβαλε η UEFA στον Βραζιλιανοκροάτη επιθετικό της Αρσεναλ Εντουάρντο για θέατρο στο ματς με τη Σέλτικ. Ετσι ο παίκτης θα χάσει το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιθανόν είναι από τα ματς με τους «ερυθρολεύκους» να λείψει και ο μέσος της Σταντάρ Λιέγης, Αξελ Βίτσελ, λόγω τιμωρίας του από τη βελγική ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή