«Πονοκέφαλος» η 12άδα της Εθνικής για Καζλάουσκας

«Πονοκέφαλος» η 12άδα της Εθνικής για Καζλάουσκας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φόβος τραυματισμού της τελευταίας στιγμής αναγκάζει τον Γιόνας Καζλάουσκας να αποφασίσει για την τελική 12άδα της Εθνικής ομάδας, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Πολωνία και τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι 14 διεθνείς παίκτες επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και ασχολήθηκαν μόνο με συστήματα τακτικής στην επίθεση, με τον Καζλάουσκας να δοκιμάζει για περισσότερη ώρα το σχήμα των τριών περιφερειακών, όπως συνέβη και στα δύο τελευταία φιλικά με τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία.

Ο Λιθουανός προπονητής της Εθνικής θα αποφασίσει για τους 12 εκλεκτούς, αύριο το βράδυ και θα συνεχίσει να δουλεύει στη σημερινή και στην αυριανή προπόνηση μ’ όλους τους παίκτες, συνεχίζοντας τις δοκιμές που θέλει να κάνει, πέντε ημέρες πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του «Ευρωμπάσκετ», κόντρα στην Εθνική της ΠΓΔΜ.

Η εύκολη, θεωρητικά, αρχή που θα έχει να κάνει η ελληνική ομάδα, στον όμιλο του Πόζναν, με αντίπαλο τα Σκόπια, δεν εφησυχάζει το τεχνικό επιτελείο της, αφού κάθε πρεμιέρα διοργάνωσης εμπεριέχει άγχος και ανησυχία για την πρώτη επίσημη εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα η αντίπαλος της Εθνικής, θα έχει άκρατο ενθουσιασμό για την έκπληξη. Η ανάλυση του παιχνιδιού των Σκοπίων θα αρχίσει με την άφιξη της αποστολής στην Πολωνία για να συγκεντρωθεί η προσοχή των 12 διεθνών στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Παράλληλα, η ΕΟΚ έχει προβεί εγκαίρως στην αποστολή διαβημάτων προς τους Πολωνούς διοργανωτές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για να μην επιτραπεί η είσοδος εθνικιστικών πανό και σημαιών με το σήμα της Βεργίνας, στο γήπεδο του Πόζναν. Η ελληνική πλευρά έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχτεί να αρχίσει το παιχνίδι με τα Σκόπια, αν δεν απομακρυνθούν τα συγκεκριμένα εθνικιστικά στοιχεία.

l Παίκτες του ΠΑΟΚ θα είναι και την επόμενη περίοδο, ο Παναγιώτης Καυκής και ο Γιώργος Τσιάρας, παρά το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών και την ανταλλαγή εξωδίκων. Οι δύο παίκτες συμφώνησαν να παραμείνουν στον «Δικέφαλο» του Βορρά με λιγότερα χρήματα κατά 40 τοις εκατό από τις περσινές συμφωνίες τους.

l Η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών για Ευρωπαίο παίκτη στην «Γηραιά» ήπειρο, αυτή του Ρούκι Ρούμπιο, αναμένεται να ανακοινωθεί από την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πλήρωσαν 3,7 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Μπανταλόνα και ο διεθνής Ισπανός υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» με εξαγορά συμβολαίου για το ΝΒΑ, μετά την περίοδο 2011-12. Ο Ρούμπιο θα αγωνισθεί τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια στην Μπαρτσελόνα, την οποία προτίμησε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς και δεν έκανε το ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή