Ο ιερομόναχος δεν έσωσε τον οπαδό του Ηρακλή!

Ο ιερομόναχος δεν έσωσε τον οπαδό του Ηρακλή!

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε οι ατέλειωτες συγνώμες, ούτε η παρουσία ιερομόναχου ήταν αρκετά για να απαλλάξουν από τις κατηγορίες τον 42χρονο οπαδό του Ηρακλή, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χειροδίκησε κατά του Μιχάλη Σηφάκη στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Αρη στο Καυταντζόγλειο. Το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον οπαδό φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή, πρόστιμο 2.600 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο οπαδός αρχικά είπε πως το μόνο πράγμα που έλεγε στον Σηφάκη ήταν «ότι θα τους βάλουμε έξι γκολ, γιατί μόνο ο Ηρακλής βάζει έξι γκολ» (!) και στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από όλους. Την οικογένειά του, τις δυο ομάδες, τη διοργανώτρια αρχή, ενώ είχε και μάρτυρα υπεράσπισης έναν ιερομόναχο, που τόνισε στο δικαστήριο ότι είναι καλός άνθρωπος ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπήρξε πέντε χρόνια δόκιμος μοναχός στο Αγιον Ορος. Μετά την απόφαση ο νομικός του 42χρονου άσκησε έφεση κυρίως για να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο.

Σειρά παίρνει ο Ηρακλής

Η πρώτη σοβαρή υπόθεση της φετινής περιόδου συζητείται σήμερα το μεσημέρι (1.30) στο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας. Πρόκειται για την κλήση σε απολογία του Ηρακλή για όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και επιπρόσθετα για την ένσταση κατά του κύρους του συγκεκριμένου αγώνα που υπέβαλε η ΠΑΕ Αρης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ηρακλής θα απολογηθεί διότι «δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα φίλαθλός του εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. Σηφάκη με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν «μεμονωμένα» ο Ηρακλής θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Αν, όμως χαρακτηριστούν «εκτεταμένα» τότε εκτός από το πρόστιμο δύναται να του επιβληθεί ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή