Οι Σκοπιανοί «δυναμιτίζουν» το τζάμπολ με την Εθνική

Οι Σκοπιανοί «δυναμιτίζουν» το τζάμπολ με την Εθνική

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες προκλήσεις των Σκοπίων για να δημιουργηθεί ελληνικός εκνευρισμός και να έχει αντίκτυπο στον αγωνιστικό τομέα της αναμέτρησης της εθνικής ομάδας με την ΠΓΔΜ, την ερχόμενη Δευτέρα, στην πρεμιέρα του 36ου Ευρωμπάσκετ, ήρθαν από το Διαδίκτυο. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μπάσκετ της ΠΓΔΜ, εμφανίσθηκε η φανέλα της προσεχούς αντιπάλου της εθνικής μας ομάδας που ανέφερε το «MACEDONIA» ως επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας, αλλά τα αντανακλαστικά της ελληνικής ομοσπονδίας ήταν άμεσα. Ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης στα Σκόπια και επανέλαβε ότι «η ομάδα της FYROM θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ με φανέλα που θα συμβαδίζει με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της FIBA. Αυτό, άλλωστε, μου έχει δηλώσει σε σχετική του επιστολή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας». Ο κ. Βασιλακόπουλος, ως πρόεδρος και της θεσμικής διοργανώτριας αρχής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία μπάσκετ των Σκοπίων, ζητώντας να αποσυρθεί η παρουσίαση της συγκεκριμένης φανέλας και υπογράμμισε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές (ΔΟΕ και FIBA) είναι ενημερωμένες για την ελληνική αντίδραση, αν στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου οι παίκτες της αντιπάλου της Ελλάδας παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα που φέρει τη συγκεκριμένη ονομασία.

Για το θέμα πήρε θέση και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, λέγοντας πως «βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα ανάλογο ζήτημα το 2007, στο Ευρωμπάσκετ Νέων, όταν τελικώς εφαρμόστηκαν πιστά οι διεθνείς διατάξεις. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι πως θα συμβεί και τώρα».

– Η πληρότητα της εθνικής Ισπανίας δεν χάλασε από τον τραυματισμό του Ρούντι Φερνάντεθ, που έπαθε θλάση στο δεξί πόδι, αλλά συμπεριελήφθη από τον Ιταλό τεχνικό Σέρτζιο Σκαριόλο στην αποστολή των «φούριας ρόχας». Η ισπανική 12άδα απαρτίζεται από τους Ναβάρο, Φερνάντεθ, Καμπέθας, Ρ. Ρούμπιο, Λόπεθ, Γιουλ, Κλαβέρ, Μουμπρού, Γκαρμπαχόσα, Ρέγες, Μ. Γκασόλ και Π. Γκασόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή