Πίσω απο τις Κάμερες

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η σιγουριά…

Μεγάλη κουβέντα να πεις την σήμερον ημέραν ότι θα κρεμάσεις τα παπούτσια σου στον Παναθηναϊκό, έστω κι αν είσαι 33 ετών, μόλις υπέγραψες νέο τριετές συμβόλαιο και λέγεσαι Γιώργος Καραγκούνης. Τα ίδια έλεγε πέρυσι τέτοια εποχή και ο Γιάννης Γκούμας, αλλά στην πορεία τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι, πριν καν πάρει χαμπάρι το πώς…Χρ. Κ.

Σαν το αυγό του Κολόμβου

Ο Ιβανσιτς δήλωσε ότι στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους έξι μήνες είχε χάσει τη χαρά του. Απόλυτα λογικό. Παίκτες που θεωρούν εαυτούς «από το πάνω ράφι», υποφέρουν όταν δεν παίζουν και είναι για τον προπονητή τους ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Με μια ευρύτερη έννοια και ο Παναθηναϊκός έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι χαρούμενη ομάδα, με όλα αυτά που τραβάει. Και το ερώτημα είναι σαν το αυγό του Κολόμβου: Πρέπει να ξαναγυρίσει στους τίτλους για να ξαναγίνει χαρούμενη ομάδα ή πρέπει να ξαναγίνει χαρούμενη ομάδα για να ξαναγυρίσει στους τίτλους; Χρ. Κ.

Γκολ ναι, θέαμα όμως;

Πέντε αγώνες έχει δώσει ο Ολυμπιακός σε Ευρώπη και Ελλάδα, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες, εννέα γκολ και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Οι αριθμοί είναι άκρως ικανοποιητικοί. Οχι, όμως και το θέαμα, αλλά στη συγκεκριμένη περίοδο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μες στον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα φαντάζει με Γολγοθά, καθώς αρχής γενομένης από το επόμενο Σάββατο, θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να δίνουν αγώνες κάθε τρεις – τέσσερις μέρες έως και τις 29 του μηνός. Και τι αγώνες: με Καβάλα και Αλκμααρ (εντός), ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και Αρσεναλ (εκτός). Αλλά με τέτοιο πρόγραμμα, δεν αποκλείεται ο σκοπός να συνεχίσει να αγιάζει τα μέσα.Ν. Ν. Γ.

Συζήτηση σε δύο αίθουσες

Σε άλλη αίθουσα των γραφείων της Σούπερ Λίγκας άρχισε και σε άλλη τελείωσε η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούσαν όσα συνέβησαν στον αγώνα Ηρακλή – Αρη. Η συζήτηση πάνω στην ένσταση που υπέβαλε ο Αρης κατά του κύρους του αγώνα διήρκεσε μία ώρα, με αποτέλεσμα η Πειθαρχική Επιτροπή να διακόψει (είχαν προηγηθεί άλλες υποθέσεις μικρότερης σημασίας) και να αναζητήσει άλλη αίθουσα, αφού αυτή που χρησιμοποιούσε θα έπρεπε να ελευθερωθεί για να αρχίσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας. Τελικά, δικαστές, δικηγόροι, μάρτυρες, γραμματείς και δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν από το υπόγειο του οδού Αστροναυτών στον δεύτερο όροφο και η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία του Ηρακλή.Μπλου.

Σοβαρή απουσία

Είναι ορθολογικές οι επιλογές του Γιόνας Καζλάουσκας στη 12άδα της Εθνικής που ταξιδεύει το πρωί για το Πόζναν της Πολωνίας και τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ που αρχίζει τη Δευτέρα. Μπορεί στις θέσεις των γκαρντ να υπάρχει έλλειψη, τουλάχιστον, ποσοτικών επιλογών, πίσω από τους Σπανούλη, Ζήση και Καλάθη, αλλά ο Καζλάουσκας στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του Παπαμακάριου, ο οποίος και για τις θέσεις των γκαρντ είναι καθ’ ύλην αρμόδιος να αγωνισθεί και είχε την εμπειρία να να δώσει πολύτιμες «ανάσες» στους συμπαίκτες του, ύστερα από τρεις προετοιμασίες τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε άλλος γκαρντ που θα μπορούσε να κληθεί; Ως ονόματα, αρκετοί, αλλά δίνοντας ουσιαστική βοήθεια στην Εθνική, ουδείς. Γιατί άλλο ελληνικό πρωτάθλημα αυτού του επιπέδου που έχει και άλλο εθνική ομάδα. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή