Δυναμώνει τις ελπίδες η επιστροφή Καραγκούνη

Δυναμώνει τις ελπίδες η επιστροφή Καραγκούνη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να βγάλουν οι διεθνείς απ’ το μυαλό τους όλα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στη Βασιλεία. Η άδικη απόφαση του διαιτητή, Ντε Μπλέκερε, να αποβάλει τον Βύντρα και να αφήσει την Εθνική μας με έναν παίκτη λιγότερο για πενήντα ολόκληρα λεπτά, έχει εξοργίσει τους ποδοσφαιριστές. Αλλά η ζωή συνεχίζεται και μπορεί μετά τους αγώνες της Τετάρτης ν’ αλλάξουν τα δεδομένα. Κατ’ αρχήν, οφείλει η ελληνική ομάδα να επικρατήσει της Μολδαβίας μέσα στο Κισινάου και παράλληλα να περιμένει το αποτέλεσμα στον αγώνα της Λεττονίας με την Ελβετία.

Αναμφίβολα, θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός πως στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ βρίσκεται ξανά ο Γιώργος Καραγκούνης. Την Κυριακή μετέβη στη Βασιλεία και χθες ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Ετσι, αναμένεται να είναι την Τετάρτη στο αρχικό σχήμα. Να σημειωθεί πως η αποστολή της Εθνικής αναχώρησε χθες απ’ την Ελβετία με πτήση τσάρτερ για το Κισινάου.

Αν αύριο η Ελλάδα και η Λεττονία πάρουν το τρίποντο, τότε δύο αγωνιστικές πριν απ’ το φινάλε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία. Οπότε, ακόμη και η κατάκτηση της 1ης θέσης μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τρεις νίκες (με Μολδαβία εκτός και με Λεττονία, Λουξεμβούργο εντός), η Εθνική εξασφαλίζει τη 2η θέση που οδηγεί σε μπαράζ (στις 14 και στις 18 Νοεμβρίου, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 19 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη).

Ακολουθούν τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας, είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη θέση: 1) διαφορά τερμάτων, 2) καλύτερη επίθεση, 3) μεγαλύτερος αριθμός βαθμών στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν, 4) μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν και 5) καλύτερη επίθεση στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν. Ο Οτο Ρεχάγκελ, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει πως η Εθνική έχει στόχο την κατάκτηση της 2ης θέσης. «Πάμε, μην απογοητεύεστε. Απλώς, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Στόχος μας είναι η 2η θέση. Απαγορεύονται πλέον τα λάθη», λέει χαρακτηριστικά στους διεθνείς, σε μία προσπάθεια να τονώσει το «πληγωμένο» ηθικό τους. Ρόλο ψυχολόγου έχει αναλάβει και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τάκης Φύσσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή