ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE GUΑRDΙΑΝ

Επικρίσεις για Μαραντόνα

Η ήττα με σκορ 3-1 από τη Βραζιλία στο Ροζάριο θέτει σε κίνδυνο αποκλεισμού την Αργεντινή. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια λάθους για τους παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα. Δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία για το τι είδους προπονητής θα γινόταν ο Μαραντόνα: το όραμά του για μια εκρηκτική ομάδα με τρεις επιθετικούς ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η Βραζιλία, που περίμενε υπομονετικά για να κάνει αντεπιθέσεις. Ομως, η άμυνα της Αργεντινής αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο, αφού δέχθηκε τέρματα από δύο στημένες φάσεις. Κι εκεί που οι αμφιβολίες για την προπονητική ικανότητα του Μαραντόνα εκφράζονταν μόνο ψιθυριστά, τώρα έγιναν πρωτοσέλιδα. «Η Εθνική δεν είναι ομάδα», προειδοποίησε η Ole, προσθέτοντας ότι «ο Μαραντόνα δεν μπορεί να βρει τρόπο να αλλάξει την κατάσταση». Εξαιρετικός και ο τίτλος της Critica: «Στα χέρια του Θεού». Αλλος ένας πονοκέφαλος για τον Αργεντινό προπονητή είναι ότι δεν έχει καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Λιονέλ Μέσι. Ενώ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα λάμπει στην Μπαρτσελόνα, δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά με την Αργεντινή. Τώρα, η Παραγουάη αποτελεί πραγματική δοκιμασία και μπορεί να υποχρεώσει την Αργεντινή σε ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση.

ΕL ΜUΝDΟ

Μουντιάλ χωρίς Κριστιάνο και Μέσι;

Γίνεται Μουντιάλ χωρίς τους καλύτερους παίκτες του κόσμου; Υπάρχει πραγματική πιθανότητα να μη δώσουν το «παρών» στα τελικά της Νότιας Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι ούτε ο Λιονέλ Μέσι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Αργεντινή κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μπαράζ ή ακόμη και στον αποκλεισμό μετά την ήττα της από τη Βραζιλία, αφήνοντας έτσι εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου το μεγάλο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα του 2009, τον Μέσι. Ομοίως και η Πορτογαλία ελπίζει πια μόνο σε μπαράζ, αν και θα πρέπει να προσπεράσει άλλες δύο ομάδες για να τα καταφέρει. Ετσι, δεν είναι καθόλου σίγουρη ούτε η παρουσία του Ρονάλντο στη Νότια Αφρική. Πιθανή απουσία των δύο μεγάλων αυτών αστέρων θα αποτελέσει πλήγμα και για τις δύο πολυεθνικές εταιρείες αθλητικών ειδών που έχουν επενδύσει εκατομμύρια πάνω τους.

L’ΕQUΙΡΕ

Γαλλικές φιλοδοξίες

Μετά την ήττα από την Πολωνία, οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι η εθνική βόλεϊ της Γαλλίας είχε έρθει στην Τουρκία σαν τουρίστας και όχι ως διεκδικήτρια του τίτλου. Κι όμως, οι παίκτες του Φιλίπ Μπλαν νίκησαν την Τουρκία και τη Γερμανία κι ελπίζουν τουλάχιστον στον δεύτερο στόχο τους, την πρόκριση στην εξάδα, που θα τους φέρει στα τελικά του επόμενου Ευρωπαϊκού το 2011. Πρώτος στόχος, όμως, παραμένει η είσοδος στην τετράδα. Στον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Σλοβακία δεν αναμένονται προβλήματα, όμως την Τετάρτη αντίπαλος θα είναι η Ελλάδα. Στις προηγούμενες συμμετοχές της η Ελλάδα είχε απογοητεύσει, αλλά τώρα μοιάζει να έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Με έναν έξυπνο διαγώνιο, τον Ρουμελιώτη, κι έναν σταθερό υποδοχέα, τον Χριστοφιδέλη, η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη νίκη και στα τρία πρώτα της ματς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή