1-1 οι Ελπίδες μπορούσαν νίκη με την Αγγλία

1-1 οι Ελπίδες μπορούσαν νίκη με την Αγγλία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και είχε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο, η Εθνική ελπίδων ήρθε ισόπαλη με την Αγγλία με σκορ 1-1 στην Τρίπολη, στον τρίτο της αγώνα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Η ελληνική ομάδα που είχε ξεκινήσει με δύο νίκες (με 3-1 επί της ΠΓΔΜ και με 1-0 επί της Λιθουανίας), κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του χθεσινού αγώνα να έχει τον έλεγχο και με κορυφαίο τον Σωτήρη Νίνη να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των Αγγλων. Πιο χαρακτηριστική ήταν εκείνη του 88΄, όταν ο μοιραίος παίκτης της ομάδας μας, ο Κώστας Μήτρογλου (που είχε νωρίτερα πολλές ευκαιρίες για γκολ) πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας. Με τη σέντρα η ομάδα του Στιούαρτ Πιρς πίεσε και κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Στάριτζ μόλις στο 5΄. Οσο κυλούσε η ώρα, οι πιτσιρικάδες του Νίκου Νιόπλια πήραν εκείνοι τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ισοφάριση ήρθε στο 40΄, όταν ο Νίνης δοκίμασε το πόδι του έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Γκιμπς, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λόουτς. Λίγος κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου του Αστέρα στην Τρίπολη, όπου κόπηκαν 2.678 εισιτήρια.

ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Αργυρόπουλος, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Πλιάτσικας, Νίνης, Δημούτσος (76΄ Σιάκκας), Μήτρογλου (90΄+1΄ Παυλής), Ταχτσίδης (56΄ Ριζογιάννης), Κουτσιανικούλης

ΑΓΓΛΙΑ: Λόουτς, Νιούτον, Γκιμπς, Μπουάμπα, Τόμκινς, Μανσιέν, Γουΐλσιρ, Ρόντγουελ (56΄ Αντισον), Στάριντζ (28΄ Γουέλμπεκ, 75΄ Σίαρς), Ρόουζ, Κλέβερλι

l Η Εθνική νέων επικράτησε της Εσθονίας με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες στην πόλη Κουσάλου. «Ηταν καλή η εμφάνισή τους για πρώτο ματς, δίχως αρκετές προπονήσεις, αλλά και λόγω των πολλών νέων προσώπων που έχουμε στην ομάδα», δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης. Επαιξαν οι Ζαρόπουλος, Μπακάκης, Ποτουρίδης, Λαγός, Καραχαλίδης, Κοτσαρίδης, Τσιτλακίδης (75΄ Καραγκούνης), Τόσκας, Καρέλης (88΄ Κουτρουμπής), Φέτσης (70΄ Νηκλιτσιώτης), Κοντοχρήστος (82΄ Βασιλείου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή