Οι φιλοξενούμενοι με νίκες «βλέπουν» Μουντιάλ

Οι φιλοξενούμενοι με νίκες «βλέπουν» Μουντιάλ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις είναι οι αγώνες που κλέβουν την παράσταση από το αποψινό πρόγραμμα των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 από τη ζώνη της Ευρώπης.

Οι μάχες της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία, της Βοσνίας με την Τουρκία και της Σερβίας με τη Γαλλία αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς και οι τρεις φιλοξενούμενοι που είναι τα μεγαλύτερα ονόματα χρειάζονται απαραιτήτως εκτός έδρας νίκες ώστε να πλησιάσουν στη βαθμολογία τους αποψινούς αντιπάλους τους, διαφορετικά τα πράγματα θα είναι σκούρα γι’ αυτούς.

Μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Ρουμανία, οι Γάλλοι πρέπει οπωσδήποτε να επικρατήσουν των Σέρβων στο Βελιγράδι απόψε για να έχουν ελπίδες να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς οι Σέρβοι έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών πλέον και με νίκη τσεκάρουν το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική. «Ξέρουμε τι αντίπαλο θα έχουμε, αλλά εμείς βελτιωνόμαστε συνεχώς», είπε ο τεχνικός των Σέρβων, Ράντομιρ Αντιτς.

Η Βοσνία θα κατακτήσει και μαθηματικά τη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Ισπανία, με νίκη επί των Τούρκων στη Ζένιτσα. «Δεν πιστεύω να είχα ποτέ μου κάποιο σοβαρότερο καθήκον από αυτό», δήλωσε ο πολύπειρος Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο 74χρονος προπονητής της Βοσνίας. Για την Πορτογαλία το ματς της Βουδαπέστης αποτελεί την τελευταία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς βλέπει την πλάτη τόσο της Ουγγαρίας όσο και της Δανίας και της Σουηδίας.

Αλλα σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Σλοβακία, της Αγγλίας με την Κροατία και της Σκωτίας με την Ολλανδία.

Ο Μαραντόνα και η λαιμητόμος

Τα βλέμματα όμως των φίλων του ποδοσφαίρου θα στραφούν αργότερα απόψε και στην Ασουνσιόν, όπου η Παραγουάη αντιμετωπίζει την Αργεντινή. Κι αν για τους γηπεδούχους η νίκη θα σημάνει και την απ’ ευθείας πρόκριση στα τελικά της Νότιας Αφρικής, για την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα τυχόν ήττα μπορεί να φέρει όχι μόνο τον κίνδυνο αποκλεισμού της «σελεσιόν» πιο κοντά, αλλά και περισσότερες φωνές για το κεφάλι του ιδιόρρυθμου τεχνικού επί πίνακι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή