Συντομα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΛΕΪ

Επαιξαν για μας

Θετικά, για την Ελλάδα, ήταν τα άλλα αποτελέσματα στον 5ο όμιλο (Σμύρνη) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ. Η Πολωνία νίκησε την Ισπανία με 3-2 και η Γαλλία τη Σλοβακία με 3-1. H βαθμολογία: Πολωνία 6, Ελλάς 5, Γαλλία 5, Ισπανία 4, Γερμανία 4, Σλοβακία 3. Για τον ΣΤ΄ όμιλο (Κωνσταντινούπολη), η Ρωσία νίκησε τη Σερβία με 3-1, η Ολλανδία την Ιταλία με 3-1 και η Βουλγαρία τη Φινλανδία με 3-0. Το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

«Μαγνήτης» ο Μπολτ

Το όνομα του Ουσέιν Μπολτ λειτουργεί σα μαγνήτης και, για πρώτη φορά, σε αγώνες στίβου, θα γεμίσει το «Καυταντζόγλειο». Η προπώληση των εισιτηρίων για το διήμερο του τελικού των γκραν πρι ξεπέρασε το φράγμα των 20.000. Ο Τζαμαϊκανός θα τρέξει στα 200 μ., την Κυριακή, αλλά την πρώτη ημέρα θα πρωταγωνιστήσει σε μουσική εκδήλωση, όπου θα πάρουν μέρος οι «Ονιράμα».

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον Κολοσσό ο Παππάς

Την απόκτηση του Νίκου Παππά ανακοίνωσε χθες ο Κολοσσός Ρόδου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα των νέων και δευτεραθλητής κόσμου με την ομάδα των εφήβων, θα αγωνιστεί στον Κολοσσό με τη μορφή δανεισμού από την ισπανική Μπιλμπάο, στην οποία ανήκει.

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

«Πλήρωσαν» τα λάθη τους

Τα λάθη που έκαναν οι γυμνάστριές μας στο στεφάνι στοίχισαν σε θέσεις στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής (Μιε Ιαπωνία). Η Μιχαέλα Μεταλλίδου ήρθε 29η, και έπεσε στην 25η θέση στο σύνθετο ατομικό, η Ευαγ. Γκουντρουμπή ήταν 65η (57η στο ατομικό) και η Ιωάννα Τάχα 83η (73η). Στο ομαδικό, η Ελλάδα έχασε πέντε θέσεις (15η). Πρωταθλήτρια κόσμου σε στεφάνι και σχοινάκι αναδείχθηκε η Εβγκένια Κανάεβα (Ρωσία). Σήμερα, οι αθλήτριες θα αγωνιστούν στην μπάλα.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Πέντε στο Παγκόσμιο

Με πέντε αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστεί η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάνοε καγιάκ σλάλομ, που θα αρχίσει αύριο στην Ισπανία. Θα πάρουν μέρος οι Χρ. Τσακμάκης, Μπ. Πεσιέ, Γ. Μαντάς, Μ. Καλτσής και Μ. Φερεκίδη. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Πρώτος ο Μπουγιούρης

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αντώνης Μπουγιούρης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ μάστερ (γκρουπ 35-45 ετών), που διεξήχθη στο Χάλιφαξ του Καναδά. Ο ιστιοπλόος πρώτευσε ύστερα από μεγάλη μάχη με τον πέντε φορές πρωταθλητή κόσμου, Αυστραλό, Μπρετ Μπάγερ. Συμμετείχαν 300 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης ήρθαν 3οι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Τορνέιντο.

ΑΠΩΛΕΙΑ

«Εφυγε» ο Χρ. Βαρτζάκης

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Βαρτζάκης, ο μακροβιότερος Ελληνας αθλητής του στίβου. Αγωνίστηκε με τις εθνικές ομάδες και είχε πολλές νίκες σε Βαλκανικούς, στα 5.000 και 10.000 μέτρα, καθώς και στον μαραθώνιο. Εξακολουθούσε να τρέχει μέχρι και το 2004 (93 ετών).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΕΝΙΑ

Υπεύθυνος ο προπονητής

«Απαράδεκτους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Ν. Αφρικής, Λέοναρντ Τσουένετους, τους ισχυρισμούς του πρώην προπονητή της Σεμένια Κάστερ, Γουίλφρεντ Ντάνιελς. Ο προπονητής έχει κατηγορήσει την ομοσπονδία ότι κορόιδεψαν την 18χρονη, καθώς την υπέβαλαν σε γενετικούς ελέγχους εν αγνοία της.

ΤΕΝΙΣ

«Πέρασε» ο Φέντερερ

Οι Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζιόκοβιτς (Σερβία) προκρίθηκαν στους προημιτελικούς του αμερικανικού όπεν. Ο Ελβετός επικράτησε του Ρομπρέντο (Ισπανία) με 7-5, 6-2, 6-2 και θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Σόντερλινγκ, με τον οποίο είχαν συναντηθεί και στον τελικό του φετινού Ρολάν Γκαρός. Ο Τζιόκοβιτς νίκησε τον Τσέχο Ράντεκ Στεπάνεκ με 6-1, 6-3, 6-3. Επόμενος του αντίπαλος θα είναι ο Ισπανός Βερντάσκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή