Επι σκοπον

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ακόμα και στις διακοπές του δεν σταματάει να ασχολείται με τη δουλειά. Δεν είναι όπως ο υπάλληλος της τράπεζας που κλειδώνει το γραφείο του και δεν τον νοιάζει αν πλήρωσε ο δανειολήπτης τη δόση του ή αν έκανε καμιά καλή πώληση ή λάθος στο ταμείο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τα γεγονότα, βλέπει τις εξελίξεις και ενημερώνεται ανελλιπώς. Μόνο που δεν εμβαθύνει τόσο πολύ. Δεν σκάει να εξηγήσει γιατί η Εθνική ηττήθηκε στην Ελβετία, πως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει τον αριστεροπόδαρο που έψαχνε εδώ και έξι μήνες, πού είναι οι επενδυτές που θα αγόραζαν την ΑΕΚ ή τι την έπιασε την UEFA και εξήντλησε την αυστηρότητά της στον Σισέ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να γραφτούν και γράφτηκαν από συναδέλφους άρθρα, αναλύσεις. Με χιλιάδες λέξεις για όλα αυτά τα θέματα. Ξεχωριστά για το καθένα. Τα διάβαζα και κάθε φορά διαπίστωνα το πόσο ανοργάνωτη είναι η ΕΠΟ, σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το πώς οι ομάδες μας μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εξακολουθούν να έχουν παράγοντες με ερασιτεχνική νοοτροπία. Πού είναι ο σχεδιασμός και η πρόληψη ώστε να μην συμβεί το… κακό.

ΓΙΑΤΙ τα έχουν βάλει με τον Κετσπάγια; Φταίει αυτός, που ο Κόκκαλης θέλει να καλύψει την περσινή μαύρη τρύπα από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ και να κρατήσει για… καβάντζα για την χρονιά, όσα πάρει, αν τελικά τα πάρει, από τον Λαυρεντιάδη;

ΤΟ μoνο λάθος του Γεωργιανού προπονητή είναι που είπε πως δεν θα σώσουν τον Ολυμπιακό ένας ή δύο παίκτες. Μετά από αυτήν την κουβέντα κατάλαβαν όλοι -και δυστυχώς γι αυτόν και οι ποδοσφαιριστές του- πως δεν έχει το θάρρος να ζητήσει από τον πρόεδρό του, αυτό που όλοι, ακόμα και οι πιο άσχετοι το βλέπουν. Πως η ομάδα χρειάζεται έτοιμους παίκτες σε καίριες θέσεις και όχι μόνο αριστερό χαφ.

ΕΝΤΑΞΕΙ, αυστηρή η UEFA με τον Σισέ. Αλλά κανείς δεν έβλεπε στον Παναθηναϊκό πως τα νεύρα του χρυσοπληρωμένου άσου, αγώνα με τον αγώνα… τσιτώνονταν ακόμα περισσότερο; Το ξέσπασμά του στον Βόλο μόνο της στιγμής δεν ήταν. Ασχέτως αν τη γλίτωσε και θα παίξει κανονικά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κάποιος επιτέλους πρέπει να τολμήσει να του… τραβήξει το αυτί.

ΟΣΟ για την Εθνική; Ο μόνος που δεν φταίει για την ήττα από την Ελβετία είναι ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες που επέλεξε. Αποδείχτηκε πως στο παιχνίδι αυτό η ΕΠΟ δεν μπόρεσε να προστατεύσει την ομάδα. Να της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει με ένδεκα απέναντι σε ένδεκα και όχι με δέκα απέναντι σε… δώδεκα αυτό που ήθελε και όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο το δικαιούταν!

ΤΕΛΟΣ στην ΑΕΚ, αποδείχθηκε για άλλη μία φορά πως επενδυτές είναι οι παίκτες που πουλάει για να εξοικονομήσει κάποια χρήματα ή αφήνει ελεύθερους για να γλιτώσει τα ακριβά συμβόλαια. Αν κοιτάξει κάποιος τους τίτλους των περσινών εφημερίδων με τους φετινούς, αλλάζουν μόνο τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που εγκατέλειψαν τους Θρακομακεδόνες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή