Εγκλημα και τιμωρία στη Μολδαβία

Εγκλημα και τιμωρία στη Μολδαβία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική δεν έκανε το χρέος της στο Κισινάου και «κόλλησε» στο 1-1 με τη Μολδαβία, την ουραγό και βαθμολογικά αδιάφορη (για να μην ξεχνιόμαστε) του 2ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Την ίδια ώρα, στη Ρίγα η Ελβετία αποσπούσε ισοπαλία με σκορ 2-2 από τη Λεττονία, διατηρώντας έτσι τη διαφορά των τριών βαθμών από την Ελλάδα και τους Λεττονούς, με τους οποίους μοιραζόμαστε τη 2η θέση. Ρεαλιστικά, είναι πλέον αδύνατο να «κλέψουμε» από την Ελβετία την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Το αποτέλεσμα του εντός έδρας αγώνα της 10ης Οκτωβρίου με τη Λεττονία, ουσιαστικά θα κρίνει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ έπεσε θύμα έκπληξης -ίσως της μεγαλύτερης από την ημέρα που ο Γερμανός τεχνικός πήρε στα χέρια του την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας- σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα, «πληρώνοντας» την αδυναμία της να ολοκληρώσει στο δεύτερο ημίχρονο (κυρίως λόγω των λανθασμένων κινήσεων του Χαριστέα) τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Προηγήθηκε στο 33΄ με προβολή του Γκέκα και ώς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο κυλούσε η ώρα, οι διεθνείς «κάθισαν» πάνω στο «φτωχό» προβάδισμα και έδωσαν χώρο στους Μολδαβούς. Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε στο 73΄, όταν κεφαλιά του Πλαστσένκοφ βρήκε το δοκάρι της εστίας του Χαλκιά. Αλλά στο 90΄, ο Αντρονιτς παραβίασε την εστία μας, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Να σημειωθεί πως στον τρίτο αγώνα του ομίλου μας, το Ισραήλ συνέτριψε το Λουξεμβούργο με 7-0. Το Ισραήλ μπορεί να μπει στο κόλπο της 2ης θέσης, αν στην επόμενη αγωνιστική νικήσει τη Μολδαβία και ο αγώνας της Εθνικής μας με τη Λεττονία έρθει ισόπαλος.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Στ. Ναμάσκο, Σαβίνοφ (79΄ Αντρονιτς), Πλαστσένκοφ, Αρμάς, Κατίνσους, Μπουλάτ, Σερ. Ναμάσκο (56΄ Κομλιόνοτς), Επουρεάνου, Γκάτσαν, Καλίνκοφ, Μπουγκαγιόφ (46΄ Σοφρόνι).

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλος, Μόρας (58΄ Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (75΄ Αμανατίδης), Χαριστέας, Σαμαράς, Γκέκας.

l Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: 1. Ελβετία (15-8 γκολ) 17 βαθμοί, 2. Ελλάδα (13-7) 14, 3. Λεττονία (13-8) 14, 4. Ισραήλ (17-9) 12, 5. Λουξεμβούργο (3-20) 5, Μολδαβία (3-12) 3. Οι υπόλοιπες αγωνιστικές: 10 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Λεττονία, Ισραήλ – Μολδαβία, Λουξεμβούργο – Ελβετία. 14 Οκτωβρίου: Ελβετία – Ισραήλ, Ελλάδα – Λουξεμβούργο, Λεττονία – Μολδαβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή