«Πόλεμος» Σουφλιά – Δήμου και αντίδραση Παναθηναϊκού

«Πόλεμος» Σουφλιά – Δήμου και αντίδραση Παναθηναϊκού

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετικά απάντησε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα του γηπέδου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποί της δεν έχουν υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση οικοδομικής άδειας για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό. Ανοίγοντας έναν πρωτοφανή πόλεμο ανακοινώσεων για το θέμα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε ότι η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το νέο γήπεδο δεν έχει «κολλήσει» με δική του ευθύνη. «Ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που έχει έρθει από τον Δήμο Αθηναίων στο ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ελλείψεις», ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, υποδεικνύοντας ότι από τον φάκελο λείπουν:

α) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις φορολογικές υποχρεώσεις (αμοιβές μηχανικών και πάσης φύσεως φόροι και εισφορές) για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

β) Η προβλεπόμενη από το νόμο συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης των 2.700 θέσεων αυτοκινήτων, που είναι υποχρεωτικές για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τη ρύθμιση 12 του Ν. 3481/06, καθώς και τη μεταγραφή της στο υποθηκοφυλακείο.

«Για όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωθεί προφορικώς εδώ και δύο εβδομάδες όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι αρμόδιοι του Παναθηναϊκού και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ λόγω της παρατεινόμενης καθυστέρησης ενημερώθηκαν και γραπτώς», ανέφερε.

Μάλιστα, ο κ. Σουφλιάς δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ξανά τα οπαδικά αισθήματά του. «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να τηρείται και ο νόμος» ανέφερε, σημειώνοντας ότι η άδεια θα εκδοθεί αμέσως μόλις υποβληθούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο Δήμος Αθηναίων, πάντως, με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι δεν έχει δεχθεί γραπτό αίτημα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκαλώντας βραδινή ανταπάντηση του υπουργείου και έναν τουλάχιστον άχαρο «πόλεμο» των δύο φορέων…

Κύκλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρούν ότι σωστά επικαλείται ο Δήμος Αθηναίων το παράδοξο να ζητάει το ΥΠΕΧΩΔΕ συμβόλαια και πράξεις για 2.700 θέσεις στάθμευσης όταν τόσο στο νόμο που έφτιαξε ο κ. Σουφλιάς όσο και σε όλες τις υπουργικές αποφάσεις αναφέρεται ρητά ότι το γήπεδο θα έχει 1.700 αποκλειστικές θέσεις πάρκινγκ. Για τις υπόλοιπες 1.000 θέσεις (οι 500 από το εμπορικό και οι άλλες 500 από το πολυλειτουργικό του δήμου) θα πρέπει να ζητήσει συμβολαιογραφικές πράξεις αν και όταν κατασκευαστούν τα κτίρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή