Επι σκοπον

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ δεν έχασε τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους τελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2010, προχθές στη Μολδαβία. Τις είχε απολέσει το περασμένο Σάββατο στην Βασιλεία ελέω και του απαράδεκτου διαιτητή που απέβαλε τον Βύντρα με σκανδαλώδη απόφαση. Αυτό θα γράψει η ιστορία… Ομως για να φτάσουμε στην ιστορική καταγραφή των γεγονότων, πρέπει και να αναλύσουμε το τι έφταιξε ώστε Ρεχάγκελ και διεθνείς σε δύο αγώνες είδαν το όνειρο για την κορυφή να μετατρέπονται σε εφιάλτη.

ΠΟΤΕ δεν ήμουν οπαδός του Γερμανού τεχνικού. Ακόμα και όταν κατακτούσαμε στην Πορτογαλία το 2004 το Ευρωπαϊκό. Μπορεί επί ημερών του η Εθνική να πέτυχε πράγματα και θαύματα, αλλά ποτέ δεν έπαιξε ποδόσφαιρο που θα συγκινούσε τους φιλάθλους και θα κέρδιζε την εκτίμηση των αντιπάλων. Η θεωρία του Γερμανού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» δεν με βρήκε ποτέ σύμφωνο.

ΟΜΩΣ για την ήττα από την Ελβετία και την ισοπαλία στο Κισινάου είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται, αφού δεν είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει καλύτερη ομάδα με τους παίκτες που διαθέτει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα! Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Ξεμείναμε από καλούς ποδοσφαιριστές! Δεν υπάρχουν πλέον ταλέντα στη χώρα μας που θα αναπληρώσουν επάξια αυτά που λόγω ηλικίας συνταξιοδοτήθηκαν.

ΤΟ διαπιστωνουμε αν ρίξουμε μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και αγωνίζονται στην Ευρώπη, όπου στα παιχνίδια αυτά οι παίκτες αποκτούν εμπειρίες μεγάλων και δύσκολων αγώνων. Ξένοι είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οι βασικοί της ενδεκάδας. Πώς λοιπόν να αναδειχθούν οι Ελληνες και να στελεχώσουν την Εθνική μας;

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και είδαμε προχθές τον Πατσατζόγλου δεξί μπακ, ενώ το Σάββατο αγωνίστηκε στα χαφ. Γι’ αυτό και εξακολουθεί να είναι βασικός ο Χαριστέας και ο Σαμαράς να προσπαθεί να οργανώσει το παιχνίδι από το κέντρο. Γι’ αυτό και έπαιξε ο Καραγκούνης ανέτοιμος. Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα παραδείγματα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Για έναν και μόνο Ελληνα παίκτη έγινε φέτος… ντόρος στις μεταγραφές. Τον Κουτσιανικούλη. Κι αυτός δεν είναι ακόμα στις πρώτες επιλογές του Φερνάντο Σάντος. Σχεδόν από τα… αζήτητα αγοράζουν από το εξωτερικό οι ομάδες μας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν εμπιστεύονται να προωθήσουν νέους από τα όποια φυτώρια διαθέτουν. Και φυσικά στέρεψε το πηγάδι, που άλλωστε ποτέ δεν ήταν ούτε βαθύ, ούτε γεμάτο.

ΕΤΣΙ μοιραία φτάσαμε στην προχθεσινή απαράδεκτη εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος το οποίο δείχνει να μην έχει ούτε παρόν αλλά ούτε και μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή