Αμηχανία από τη συνέντευξη Λίμαχερ

Αμηχανία από τη συνέντευξη Λίμαχερ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της ΟΥΕΦΑ Πέτερ Λίμαχερ, που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό «Κ» της «Καθημερινής», προκάλεσε αρχικά αιφνιδιασμό και στη συνέχεια αμηχανία σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε όσα ο αξιωματούχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Φέρρυ Μπατζόγλου.

Αιφνιδιασμό, διότι συνεντεύξεις τέτοιου είδους σπανίζουν. Αμηχανία, αφ’ ενός επειδή υπάρχει η προαναγγελία ότι εντός των προσεχών ημερών θα φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ φάκελος που θα αφορά 15 παιχνίδια που διεξήχθησαν από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά στη Β΄ Εθνική και, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, «από στοιχηματικής πλευράς πρέπει να θεωρούνται αντικανονικά».

Αφ’ ετέρου διότι, παρά τη διάχυτη καχυποψία και τα διάφορα «καμπανάκια», το σύστημα παραμένει ανοχύρωτο: κανείς δεν ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Λουκά Καραδήμου που στην τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος το χαρακτήρισε το πιο βρώμικο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ, υποχρεωμένη ούσα, μπήκε από φέτος στο «σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης» της ΟΥΕΦΑ, αλλά χθες δεν πήρε επίσημη θέση. Από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι όταν ο φάκελος φτάσει στα γραφεία της θα «επικοινωνήσει» το πρόβλημα, επιδιώκοντας συναντήσεις με τον ΟΠΑΠ, το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον αθλητικό εισαγγελέα. Πάντως, σχολιαζόταν ότι δεν υπάρχει «θεσμικό πλαίσιο» για τέτοιες περιπτώσεις, εκτός αν προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Β΄ – Γ΄ Εθνικής, Σπ. Καλογιάννης, εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο κλίμα: «Αναμένουμε τον φάκελο από την UEFA, για να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα και θα επιδιώξουμε άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΠΟ».

Ο δε πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός εξέδωσε την ακόλουθη οργίλη ανακοίνωση, αφήνοντας, πάντως, πολλά ερωτήματα: «Συνάντηση έγινε, στοιχεία δεν υπάρχουν όμως, όπως και ο ίδιος ομολογεί και μου υποσχέθηκε ότι θα με πληροφορήσει σχετικά. Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρονται δεν έχουν σχέση με την αλήθεια». Και εναρμονισμένος με το προεκλογικό κλίμα (!), που δεν αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, συμπλήρωσε: «Αδυνατώ να καταλάβω τη συγκεκριμένη παρέμβαση, κατά τη διάρκεια, μάλιστα της προεκλογικής περιόδου, απ’ όπου κι αν ενθαρρύνεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή