Εκλεψε πάλι την παράσταση ο Μπολτ

Εκλεψε πάλι την παράσταση ο Μπολτ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουσέιν Μπολτ και οι πολύ καλές επιδόσεις πρωταγωνίστησαν στον τελικό του γκραν πρι στίβου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Τζαμαϊκανός συμμετείχε, τελικά, μόνο στις υποχρεωτικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης και, αφού δήλωσε κουρασμένος, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων πήγε στο ξενοδοχείο του από το οποίο έφυγε χθες το πρωί για να πάει στο αεροδρόμιο. Από ελληνικής πλευράς, ξεχώρισε ο Περικλής Ιακωβάκης. Ηρθε 3ος στα 400 μ. εμπόδια (48.90) και είναι, πλέον, ένας από τους υποψηφίους για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή της Ευρώπης.

«Είμαι κουρασμένος. Ηταν μεγάλη η αγωνιστική περίοδος. Χαίρομαι που ακυρώθηκαν οι αγώνες στη Σαγκάη και στην Νταεγού κι έχω έτσι την ευκαιρία να επιστρέψω νωρίτερα στην πατρίδα μου. Λείπω δύο μήνες, δύο εβδομάδες και δύο μέρες. Και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω», δήλωσε ο Ουσέιν Μπολτ. Βέβαια, το «φαινόμενο» των σπριντ, παρά την κούραση, διένυσε τα 200 μ., περπατώντας στα τελευταία 15, σε 19.68. Ο πρωταθλητής δήλωσε ότι προτιμάει το μήκος από τα 400 μ. αλλά, χθες, ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς, υπογράμμισε ότι ο Τζαμαϊκανός θα ασχοληθεί με τα 400 μ. μετά το 2012, ενώ το 2010 δεν θα πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες για να μην πιεστεί.

Με το παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος (2,10) φλέρταρε η Μπλάνκα Βλάσιτς, στη Θεσσαλονίκη. Τελικά, η Κροάτισσα έμεινε στα 2,04 αλλά με τις προσπάθειές της έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσει το 2,10. Στα 3.000 μ., η Μεσερέτ Ντεφάρ (Αιθιοπία) τερμάτισε σε 8.30.15, χρόνο που αποτελεί την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Η Κεφαλά, στο ίδιο αγώνισμα, ήρθε 12η με 9.43.14. Στα 100 μ., η Καρμελίτα Τζέτερ σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση (10.67) όλων των εποχών. Εξαιρετικές ήταν η Γιαρέλις Μπάριος (Κούβα) στη δισκοβολία (65,86), η Μελανί Γουόκερ (Τζαμάικα) στα 400 μ. εμπ. (53.36) και η Νεοζηλανδή Βάλερι Βίλι στη σφαιροβολία (21.07).

Δυνατή ήταν η κόντρα του Αμερικανού Τάισον Γκέι και του Τζαμαϊκανού Ασάφα Πάουελ στα 100 μ. Υπερίσχυσε ο Γκέι με 9.88, ενώ ο φίλος του Ουσέιν Μπολτ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 9.90. «Είμαι ευτυχισμένος με την απόδοσή μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πόσο γρηγορότερα μπορώ να τρέξω. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να τρέξω στα 9.60 δευτερόλεπτα», τόνισε ο Αμερικανός.

Σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Τουρισμού της Τζαμάικα βρίσκεται ο Ουσέιν Μπολτ προκειμένου να αποτελέσει το κυρίως πρόσωπο της τουριστικής καμπάνιας για το νησί του. Ο Τζαμαϊκανός δεν θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Κίνας και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι επανεμφάνιση του Κινέζου ολυμπιονίκη στα 110 μ. εμπόδια Λιου Σιάνγκ θα αναπληρώσει το κενό. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του αθλητή ύστερα από την εγχείρησή του στον αχίλλειο τένοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή