ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑRCΑ

Η χειρότερη Ισπανία της δεκαετίας

Παρά τη νίκη επί της Λιθουανίας, φέτος βλέπουμε τη χειρότερη Εθνική Ισπανίας της τελευταίας δεκαετίας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μέχρι να παίξει το τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν από το Ευρωμπάσκετ, είχε ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τις δύο από αυτές από τις ΗΠΑ. Μέσα σε δύο εβδομάδες, όμως, η ίδια Εθνική ηττήθηκε τρεις φορές: η Λιθουανία (στο φιλικό), η Σερβία και η Τουρκία νίκησαν μια Ισπανία που κάθε άλλο παρά διέθετε τον αέρα της αήττητης. Το περίεργο είναι ότι και τις τρεις φορές αυτές η εθνική μας ομάδα φορούσε κόκκινα, και το λέμε μήπως τυχόν πρέπει να ψάξουμε και για κατάρες εις βάρος μας. Τουλάχιστον τη Δευτέρα με τους Λιθουανούς φορέσαμε λευκά… Βεβαίως, δεν είναι μόνο τα παιχνίδια που χάσαμε, αφού γενικώς δεν έχουμε πείσει ότι μπορούμε να πάρουμε πίσω αυτό που χάσαμε στον τελικό του 2007 από τους Ρώσους.

DΑΙLΥ ΜΑΙL

Παροτρύνει τη Σέλτικ

Ο Ελληνας επιθετικός της Σέλτικ Γιώργος Σαμαράς δηλώνει ότι η Σέλτικ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτύχει στην Ευρώπη, λέγοντας ότι το μίνιμουμ για φέτος θα πρέπει να είναι μια θέση στη φάση νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Την Πέμπτη, η Σέλτικ δίνει το πρώτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων εκτός έδρας κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ, αλλά αυτό δεν φοβίζει τον Σαμαρά: «Ποτέ δεν μου έλειψε η αυτοπεποίθηση όταν αγωνιστήκαμε με τη Σέλτικ εκτός έδρας στην Ευρώπη», είπε. Ο Σαμαράς έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας κατά του Ισραήλ και γνωρίζει ότι τη Σέλτικ την περιμένει μια… καυτή υποδοχή: «Οταν η Ελλάδα πήγε στο Ισραήλ, το παιχνίδι ήταν δύσκολο και ήμαστε τυχεροί που πήραμε την ισοπαλία, αφού ο Γιόσι Μπεναγιούν δεν ήταν 100 τοις εκατό έτοιμος να παίξει. Είχαν ποιοτικούς παίκτες, και το ίδιο θα έχει και η Χάποελ».

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Τα καμάρια της Γένοβας

Η Γένοβα είναι στον παράδεισο. Οσο κι αν μοιάζει απίστευτο, στην κορυφή του πρωταθλήματος βρίσκονται και οι δύο ομάδες της, η Σαμπντόρια και η Τζένοα, μαζί με τη Γιουβέντους. Και οι τρεις έχουν εννιά βαθμούς ύστερα από τρεις αγωνιστικές στο Καμπιονάτο. Από τη μια είναι η Τζένοα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, που είναι γεμάτη ποιότητα, κι από την άλλη η «Σαμπ» του Λουίτζι ντελ Νέρι, που υποστηρίζει το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Ωστόσο, οι περισσότεροι παραδέχονται ότι δύσκολα θα παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. «Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που διψούν για διάκριση, όμως η απόσταση που έχουμε με τις μεγάλες ομάδες είναι ακόμη μεγάλη», ομολογεί ο κ. Γκασπερίνι. «Ζούμε ασυνήθιστες στιγμές στη Γένοβα», λέει ο γενικός διευθυντής της Σαμπντόρια, Τζουζέπε Μαρότα, «αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή