Ηττα με κέρδη για την Εθνική

Ηττα με κέρδη για την Εθνική

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη θέση στον όμιλο του Πόζναν, η Εθνική ομάδα κατέβηκε δυο… σκαλοπάτια στον όμιλο του Μπίντγκοτζ και μπορεί η τρίτη θέση που κατέλαβε να μην έχει ουσιαστικό αρνητικό αντίκτυπο, αλλά η ήττα που γνώρισε από τη Γαλλία (71-69) μεγαλώνει περισσότερο τον προβληματισμό για την πορεία της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στο Κατοβίτσε.

Με δυο ημέρες ρεπό, η Εθνική θα παίξει τον καθοριστικό, προημιτελικό αγώνα, μεθαύριο και ενώ απόψε θα μάθει ποια ομάδα θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο του Λουτζ για να τεθεί αντιμέτωπή της. Οι Γάλλοι έδειξαν ότι θα ήταν ευχαριστημένοι και με τη δεύτερη θέση, αλλά η ελληνική ομάδα -ξανά- δεν ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους τους. Συγκριτικά με την πρώτη φάση, η Εθνική αν και εξασφάλισε από τον πρώτο αγώνα της στο Μπίντγκοντζ την πρόκριση στους «8», έπαιξε χειρότερα και στις δυο πλευρές του γηπέδου (άμυνα και επίθεση), ενώ και η τύχη δεν της χαμογέλασε στις τελευταίες φάσεις των αγώνων της με τη Ρωσία (άστοχο 3ποντο Πρίντεζη) και τη Γαλλία (εύστοχο δίποντο του Ντε Κολό). Το ζητούμενο για την Εθνική, το επόμενο 48ωρο, είναι η ψυχολογία που θα έχει και η άριστη ανάγνωση του αντιπάλου που θα προκύψει.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ελληνική ομάδα έδειξε να χάνει σταδιακά τη συγκέντρωσή της και την ενέργειά της απέναντι στη Γαλλία που χρησιμοποίησε τον Αντονι Πάρκερ μόνο για έντεκα λεπτά. Η Εθνική αναζήτησε το απαιτούμενο ξέσπασμα στην απόδοσή της και το κατάφερε, ίσως στην πιο κατάλληλη στιγμή. Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν με 45-34, αλλά οι Ελληνες διεθνείς μείωσαν σε 45-42. Ο Καϊμακόγλου περιόρισε τον Μπατούμ, ο Καλάθης είχε μόλις ένα λάθος και εφτά πόντους, ο Καλαμπόκης δεν επέτρεψε στον Πάρκερ να «ανοίξει» το παιχνίδι της Γαλλίας. Η Εθνική «άγγιξε» τη νίκη με το τρίποντο του Σπανούλη στα 8” (69-69), αλλά ο Ντε Κολό έβαλε τέλος στην αρνητική παράδοση των 26 τελευταίων χρόνων.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαμπόκης 2, Μπουρούσης 8, Ζήσης 4, Σπανούλης 16, Καλάθης 7, Φώτσης 9, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου 4, Περπέρογλου 7, Σχορτσιανίτης 12.

ΓΑΛΛΙΑ: Ντιό 3, Μπατούμ 8, Ζανό 2, Κοφί 14, Πάρκερ 12, Μποκολό 10, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 4, Ντιαό, Τουριάφ 4, Τραορέ 10.

– Ο Κουφός έμεινε εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή