ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιλάβιος: Δεν αποδεικνύεται η συνεννόηση

Στην «κυνική ομολογία» ότι αν δύο ομάδες έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους κανείς δεν μπορεί να το ανακαλύψει, προέβη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σέντρα», με αφορμή την αποκαλυπτική συνέντευξη του Πέτερ Λίμαχερ στο περιοδικό «Κ» της «Καθημερινής».

Εδωσε μάλιστα κι ένα παράδειγμα σε αγώνα που μπορεί να δημιουργήσει υποψίες αλλά δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί: «Αν γίνει μία αλλαγή στο 78΄ και μπουν δύο γκολ σε καθορισμένα λεπτά και το σκορ λήξει 2-0, δεν μπορεί εύκολα να αποδειχθεί το παιχνίδι ως στημένο».

Επίσης υποστήριξε τα εξής: «Εχει ξεκινήσει από την ΟΥΕΦΑ αυτός ο προβληματισμός όσον αφορά το στοίχημα γιατί πρέπει να ξέρετε ότι ένας στους τέσσερις Αμερικανούς παίζουν στοίχημα, όπως και το 35% των Αγγλων. Σίγουρα με τέτοιο ποσοστό θα υπάρχουν και εγκληματικές δραστηριότητες. Η ΟΥΕΦΑ λοιπόν έχει αυτό το σύστημα που διερευνά ενδεχόμενα στημένα παιχνίδια. Οχι μόνο ως προς το σκορ ενός παιχνιδιού αλλά και πολλές άλλες παραμέτρους που εισάγονται σ’ ένα σύστημα, αλγόριθμους και άλλα πράγματα. Επίκειται μία συνάντηση με τον κ. Λιμάχερ. Ημουν συνεργάτης του επί δέκα χρόνια στις επιτροπές της ΟΥΕΦΑ. Η ΕΠΟ είναι από τις πρώτες ομοσπονδίες που συμμετείχαν στο σεμινάριο γι’ αυτό το σύστημα. Είναι πολύ ακριβό και γι’ αυτό το κάνουν στην ΟΥΕΦΑ δώρο σ’ όλες τις ομοσπονδίες. Ελπίζουμε ότι έτσι θα φθάσουμε κάπου. Υπάρχουν τρεις δρόμοι. Ο πρώτος είναι η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, ο δεύτερος, ο εισαγγελέας και ο τρίτος ο ΣΔΟΕ. Πρέπει να είναι συντονισμένοι και οι τρεις για να έχουμε αποτέλεσμα».

Στην ίδια συνέντευξη τοποθετήθηκε και για την Εθνική αφήνοντας «ανοιχτό» το θέμα της παραμονής του Οτο Ρεχάγκελ: «Είναι δυνατόν να σας πω κάτι τέτοιο μεσούσης της προκριματικής φάσης, την ώρα που και ο προπονητής δίνει τη μάχη του για να περάσει η ομάδα στο Μουντιάλ; Δεν είναι σωστό κάτι τέτοιο. Εχουμε δύο παιχνίδια και μετά απ’ αυτά θα δούμε». Τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα γκολ που δέχεται η Εθνική στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και για τις δηλώσεις που έγιναν μετά τον αγώνα με τη Μολδαβία.