Στην τελική ευθεία για άδεια και Γκαλατασαράι

Στην τελική ευθεία για άδεια και Γκαλατασαράι

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη στιγμή που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποφάσισαν να αφήσουν τους εγωισμούς και τη γραφειοκρατία στην άκρη και να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι για να θέσουν όλα τα ζητήματα «επί τάπητος», δεν ήταν έκπληξη που σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος και προέκυψε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πλην εξαιρετικού απροόπτου (γιατί στην Ελλάδα είμαστε και ποτέ δεν ξέρεις) η οικοδομική άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, θα εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών, ώστε να αρχίσουν άμεσα τα έργα θεμελίωσης και ανωδομής. Υπάρχει, βέβαια, το σοβαρό ενδεχόμενο να μπλοκάρει νομικά το έργο ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός, όταν εκδοθεί η άδεια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Παναθηναϊκός αργότερα, αν προκύψει τέτοιο θέμα φυσικά. Προς το παρόν, το πρώτο ζητούμενο είναι να εκδοθεί η άδεια.

Για να προκύψει αυτή η θετική εξέλιξη, χρειάστηκε να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Με πρωτοβουλία του γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Ε. Μπαλτά, έγινε χθες το πρωί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΕΧΩΔΕ, του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παρά το αρνητικό κλίμα και τις εντάσεις των τελευταίων ημερών, η δίωρη σύσκεψη απέφερε συμφωνία επί της διαδικασίας έκδοσης της άδειας και θεωρείται πλέον θέμα χρόνου να κλείσει και τυπικά το όλο θέμα.

Στα αγωνιστικά, η προσοχή όλων στρέφεται στο αυριανό παιχνίδι με την Γκαλατασαράι, το πρώτο στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Τούρκοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και πολύ παραγωγικοί στην επίθεση, κάτι που διόλου απίθανο να οδηγήσει τον Τεν Κάτε στην απόφαση να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με πιο συντηρητικό τρόπο, με τον Καραγκούνη να παίζει πιο κοντά στους δύο αμυντικούς μέσους παρά στον προωθημένο Σαλπιγγίδη, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του τιμωρημένου Σισέ στην επίθεση. Για τη θέση του δεξιού χαφ, στη χθεσινή προπόνηση φάνηκε το προβάδισμα να το έχει ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά τη διεκδικούν και οι Νίνης, Ρουκάβινα.

Η προπώληση των εισιτηρίων δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά είναι απίθανο να προκύψει sold out. Εκτιμάται ότι αύριο στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν περίπου 45 με 50 χιλ. φίλαθλοι. Περίπου οι μισοί απ’ αυτούς θα είναι κάτοχοι εισιτήριων διαρκείας, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι διατέθηκαν μόλις χίλια λιγότερα διαρκείας σε σχέση με πέρυσι: «Τις 25.005 έφτασαν οι κάρτες διαρκείας της περιόδου 2009-10 που διατέθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού επέδειξαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά με τη μαζική τους ανταπόκριση πόσο πολύ στηρίζουν την ομάδα και αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται και μας υποχρεώνουν όλους να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δικαιώσουμε με επιτυχίες την πίστη και τη στήριξή τους». Ο αριθμός αυτός είναι πολύ κοντά στο περυσινό… πανελλήνιο ρεκόρ των 26 χιλ. διαρκείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή