Στο πλευρό της Σεμένια ο Καρλ Λιούις

Στο πλευρό της Σεμένια ο Καρλ Λιούις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για λάθος χειρισμούς στην υπόθεση της Σεμένια κατηγόρησε ο Καρλ Λιούις τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας στίβου της Ν. Αφρικής. Ο Ολυμπιονίκης πιστεύει ότι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800 μ. έχει τραυματιστεί ψυχικά καθώς χιλιάδες άνθρωποι έβαλαν στον στόχο μια κοπέλα 18 ετών. «Η Σεμένια είναι μια κοπέλα μόλις 18 ετών. Η ομοσπονδία στίβου της Ν. Αφρικής θα έπρεπε να χειριστεί το θέμα διαφορετικά. Είναι δικό σας το λάθος», δήλωσε ο Καρλ Λιούις, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ. Ο ζωντανός θρύλος του κλασικού αθλητισμού κατηγόρησε τους συμπατριώτες της Σεμένια ότι δεν προστάτεψαν την αθλήτριά τους. «Νομίζω ότι είναι πολύ άδικο αυτό που της συνέβη. Τώρα για την υπόλοιπη ζωή της θα είναι στιγματισμένη. Δεν έπρεπε να δουν το φως της δημοσιότητας θέματα που αφορούν την προσωπική της ζωή», δήλωσε και επισήμανε ότι θα είναι άδικο να της αφαιρέσουν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες κάποια από τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων της πρωταθλήτριας. Μετά τις αναφορές ότι η Σεμένια είναι ερμαφρόδιτη, η Νότια Αφρική έκανε πράξη τις απειλές της και υπέβαλε διάβημα διαμαρτυρίας στα Ηνωμένα Εθνη για τον χειρισμό της IAAF στην υπόθεση της Σεμένια. Οι παράγοντες της Ν. Αφρικής θεωρούν ότι η Διεθνής Ομοσπονδία στίβου άφησε να διαρρεύσουν κάποιες από τις εξετάσεις και με αυτές τις κινήσεις εξέθεσαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800μ. Στο μεταξύ, η «πέτρα» του σκανδάλου, τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ αρκετοί ψυχολόγοι εξέφρασαν φόβους ότι η 18χρονη μπορεί να μην αντέξει την πίεση και να αυτοκτονήσει.

– Ποινή-σκάνδαλο επέβαλε η υπηρεσία αντιντόπινγκ της Τζαμάικας στους τέσσερις αθλητές του στίβου, οι οποίοι είχαν παραδεχτεί ότι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Οι Μάρβιν Αντερσόν, Λάνσφορντ Σπενς, Γιόχαν Μπλέικ και Αλοντίν Φόδεργκιλ τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού τριών μηνών. Αντίθετα, η Σέρι Αν Μπρουκς αθωώθηκε διότι, σύμφωνα με την επιτροπή, δεν βρέθηκε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για την Τζαμαϊκανή σπρίντερ.

– Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100μ. το 2003, Κιμ Κόλινς, ανακοίνωσε συγκινημένος ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. «Προσπαθώ να κρατήσω τα δάκρυά μου όταν θυμάμαι όλες αυτές τις στιγμές μου στους στίβους. Θα ασχοληθώ με τα παιδιά μου και θα προσπαθήσω να τα γνωρίσω καλύτερα», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή