Αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο Τεν Κάτε, Ράικαρντ

Αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο Τεν Κάτε, Ράικαρντ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι θα πω στον Ράικαρντ μόλις τον δω; Αν ήλθες στην Αθήνα για να πάρεις βαθμούς, τότε θα σε… σκοτώσω», είπε ο Χενκ Τεν Κάτε και ο Ράικαρντ απάντησε ψύχραιμα: «Θα με σκοτώσει είπε; Ελπίζω να αστειεύεται»! Δύο ξένοι στην ίδια πόλη, συμπατριώτες, φίλοι και παλιοί (πολύ επιτυχημένοι) συνεργάτες έβαλαν με το χιούμορ τους στα σωστά μέτρα την αποψινή μονομαχία του Παναθηναϊκού με την Γκαλατασαράι. Κάθε κρίσιμο παιχνίδι μιας ελληνικής και μιας τουρκικής ομάδας σε τέτοιο υψηλό επίπεδο… μυρίζει μπαρούτι, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα μοιάζουν να είναι πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με όσα είχαν συμβεί λίγα χρόνια νωρίτερα, στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Φενερμπαχτσέ, στην πρώτη ελληνοτουρκική ποδοσφαιρική κόντρα έπειτα από πολλές δεκαετίες. Και σ’ αυτή τη χαλαρή αντιμετώπιση βοηθάει η δυνατή σχέση που έχουν Τεν Κάτε και Ράικαρντ, συνεργάτες για τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα, όπου κέρδισαν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο Ολλανδοί απέφυγαν τα πολλά και μεγάλα λόγια, σεβόμενος ο ένας την ομάδα του άλλου. Ο Τεν Κάτε μίλησε για δύο ισοδύναμες ομάδες, ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι. Θεωρεί ατού της Γκαλατασαράι την επίθεσή της και αδύναμο σημείο την άμυνά της. «Είμαστε έτοιμοι. Φυσικά, ο μεγάλος στόχος είναι ένας: να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε όμως να νικάμε και στην Ευρώπη. Σε κάθε παιχνίδι, μπαίνουμε για να νικήσουμε. Εχουν έρθει στην ομάδα ποιοτικοί παίκτες, που δίνουν ώθηση και στην υπόλοιπη ομάδα μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο Ολλανδός και όταν ρωτήθηκε για τους στόχους του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ, είπε ότι θέλει πάντα να κερδίζει και να φτάνει μέχρι το τέλος, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει τι μπορεί να πετύχει.

Από την πλευρά του, ο Ράικαρντ μίλησε κολακευτικά για τον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του, όμως δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω για τα πλάνα του. Ηταν, ως συνήθως, ολιγόλογος και τόνισε ότι γνωρίζονται πολύ καλά με τον Τεν Κάτε για να έχουν εκπλήξεις ο ένας για τον άλλον. Απέφυγε να δώσει διαφορετικό χρώμα στο παιχνίδι, κάτι που έκανε και ο Σαλπιγγίδης για λογαριασμό των συμπαικτών του: «Το ποδόσφαιρο ενώνει, δεν δημιουργεί ούτε εχθρότητες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν αθλητή. Εκείνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Ελπίζω έτσι να το εισπράττει ο κόσμος και να κάνουμε την καλή αρχή». Η ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση και τόνισε στους οπαδούς να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί ήδη ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την UΕFΑ.

Ο Σαλπιγγίδης θα παίξει στην επίθεση, στη θέση του τιμωρημένου Σισέ. Η απουσία του απασχόλησε τους δύο προπονητές. «Πέρυσι παίξαμε πολλά ματς χωρίς τον Σισέ και τα πήγαμε μια χαρά», είπε ο Τεν Κάτε, για να απαντήσει ο Ράικαρντ ότι είναι απώλεια και ότι του αρέσει πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή