Εθισμένοι για τη νίκη που θα «δείξει» μετάλλιο

Εθισμένοι για τη νίκη που θα «δείξει» μετάλλιο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πρέπει» της νίκης, όπως είπε και ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης, αποτελεί τη μοναδική «πυξίδα» της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στον αυριανό προημιτελικό αγώνα του Κατοβίτσε, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ανεξαρτήτως της δυναμικότητας και των ιδιαιτεροτήτων του αντιπάλου, η ελληνική ομάδα θα κριθεί ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Στις διοργανώσεις του 2005 και του 2007, η Εθνική ομάδα απέδειξε ότι διέθετε την ψυχική δύναμη, την ποιοτική ανωτερότητα, αλλά και την ικανότητα να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του πρώτου νοκ άουτ αγώνα του Ευρωμπάσκετ και προκρίθηκε στην τετράδα. Στην Πολωνία θέλει να συνεχίσει αυτή τη θετική παράδοση και να διανύσει την ίδια διαδρομή προς το βάθρο των μεταλλίων. Αν τα καταφέρει, όλα θα είναι «καλά και ωραία», με την ψυχολογία και τον ενθουσιασμό της να αυξάνονται κατακόρυφα. Αν όχι, θα σημάνει η ώρα της αυτοκριτικής για την επιστροφή στις αποτυχίες του, του 2001 και κυρίως του 2003, ενώ ο στόχος της θα περιοριστεί στην κατάκτηση της 7ης θέσης του Ευρωμπάσκετ για να κερδίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010.

Αφήνοντας πίσω της, τις δύο τελευταίες ήττες από τη Ρωσία και τη Γαλλία, η Εθνική ομάδα εγκαταστάθηκε από χθες στο Κατοβίτσε και σήμερα θα γίνει διπλή προπόνηση, καθώς και η τεχνική ανάλυση του αντιπάλου στο βίντεο και στο γήπεδο.

Οι δύο ήττες δεν προβλημάτισαν τους διεθνείς, ως αποτελέσματα, αλλά λόγω της απόδοσης που είχε η ελληνική ομάδα και άπαντες παραδέχονται ότι με παρόμοια εμφάνιση, η πρόκριση θα πάει στα αντίπαλα χέρια.

«Δεν ήταν ότι χάσαμε με «κατεβασμένα» χέρια ή εύκολα. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα όμως και να πάρουμε και τις νίκες», είπε ο Φώτσης που γνωρίζει ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Εθνικής ομάδας, «γέμισε» από ανησυχία για τις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Είμαστε λίγο συνηθισμένοι σε τέτοιες αντιδράσεις. Εμείς ξέρουμε τι αξίζουμε, ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε και αυτό θα κάνουμε την Παρασκευή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή