Ενας ιδιαίτερος «τελικός» για την Εθνική με την Τουρκία

Ενας ιδιαίτερος «τελικός» για την Εθνική με την Τουρκία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προημιτελικός αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίρνει σχεδόν εξ ορισμού τον χαρακτηρισμό του «τελικού», λόγω της κρισιμότητάς του, με τον ηττημένο να παρηγορείται στις θέσεις κατάταξης και τον νικητή να δοξάζεται για τη συμμετοχή του στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά η αναμέτρηση Ελλάδας-Τουρκίας που προέκυψε από χθες το βράδυ, λαμβάνει ακόμα και τον ακραίο χαρακτήρα του «πολέμου», εξαιτίας των γνωστών ιδιαιτεροτήτων, εκτός και εντός του αθλητισμού. Πριν από τον χθεσινό αγώνα Σλοβενίας – Τουρκίας, αμφότερες οι ομάδες γνώριζαν ότι η ήττα θα τους έφερνε αντίπαλους με την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι έρχονται στο Κατοβίτσε, έχοντας τις μεγαλύτερες δυνατές φιλοδοξίες για να επαναλάβουν την πορεία του 2001, όταν στο Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσαν στη χώρα τους, έφτασαν μέχρι τον τελικό της Κωνσταντινούπολης και ηττήθηκαν από τη Σερβία.

Η παράδοση των αγώνων της Εθνικής με τους γείτονες εξ ανατολών, «μιλά»… ελληνικά, με 5 νίκες έναντι 2 ηττών και τελευταία φορά την επικράτηση στον όμιλο της Χαμαμάτσου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, ενώ η τελευταία ήττα της Ελλάδας χρονολογείται το 1975. Για τον σταρ της Εθνικής Τουρκίας, Χινταγέτ Τούρκογλου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ που διεκδίκησε τον τίτλο στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ. Πλαισιώνεται από τον Ερσαν Ιλιασόβα, στέλεχος της Μπαρτσελόνα και τους δυο παίκτες της Εφές, Τουντσερί και Αρσλάν. Στον πάγκο της Τουρκίας, κάθεται για πέμπτο χρόνο, ο πολύπειρος Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Το μεγαλύτερο ατού των οικοδεσποτών του Μουντομπάσκετ του 2010, είναι η ψυχολογική ομοιογένεια που έχουν, με τον Τούρκογλου να μην κάνει «κατάχρηση» της κλάσης του και τον Ιλιασόβα να είναι ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ των αυριανών αντιπάλων μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή