Συντομα

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος ο Μπουτάουτας από τη Λιθουανία

Ο αποκλεισμός της Λιθουανίας από την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ και ενώ συγκαταλεγόταν στις διεκδικήτριες των μεταλλίων, προκάλεσε και την παραίτηση του τεχνικού της, Ραμούνας Μπουτάουτας από τον πάγκο. Οι Λιθουανοί δεν σημείωσαν νίκη στον όμιλο του Λουτζ και στον χθεσινό, τελευταίο αγώνα τους με τη Σερβία, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αλλά οι Σέρβοι επικράτησαν γιατί επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους στον προημιτελικό, ενώ με αυτή τη νίκη δεν έφεραν αντίπαλο της Ελλάδας, την Ισπανία.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπελάδες για ΑΕΚ

Ξανά σε μπελάδες βάζει την ΑΕΚ η FIBA αναφορικά με τα οφειλόμενα στον Σμίλιαν Πάβιτς (102.400 ευρώ) και δεν επιτρέπει στην Ενωση να προχωρήσει σε μεταγραφές νέων παικτών. Η FIBA απέστειλε σε ΚΑΕ ΑΕΚ και ΕΟΚ δύο επιστολές με τις οποίες ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί, αναφέρεται στις οφειλές της προς τον 29χρονο σέντερ και τον εκπρόσωπο παικτών, Γιώργο Δημητρόπουλο, ενώ, όπως αναφέρεται σε αυτές, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία «δεν πρόκειται να ανεχθεί παραβάσεις των κανονισμών και των αποφάσεων» και της επιβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στόχος τα μετάλλια

Με στόχο την κατάκτηση μεταλλίων, οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της κωπηλασίας μετέβησαν στη Λευκορωσία όπου αύριο θα ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών. Θα αγωνιστούν οι: Σκιφ: Γ. Χρήστου. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Β. Πολύμερος – Δ. Μούγιος. Δίκωπος άνευ: Απ. Γκουντούλας – Νικ. Γκουντούλας. Τετράκωπος άνευ: Ι. Τσάμης, Σ. Παπαχρήστος, Γ. Τζιάλλας, Π. Γαβριηλίδης. Σκιφ: Τρ. Καλαμποκά. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών: Χρ. Γιαζιτζίδου – Αλ. Τσιάβου.

ΠΟΛΟ

Νέο αίμα στον Πανιώνιο

Με νέα παιδιά ενισχύθηκε η ομάδα πόλο του Πανιωνίου. Οι Νεοσμυρνιώτες ενέταξαν στο δυναμικό τους τούς Γιώργο Κατσαούνη, Τζέσε Χατς (Αμερική), Κώστα Γαλανίδη, ενώ επέστρεψε ο Γιάννης Σπύρου, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον Εθνικό. Ο Κατσαούνης είναι 27 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του στη Βουλιαγμένη και πέρυσι έπαιζε στη Χίο, ο Χατς (23 ετών) αγωνίστηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο τερματοφύλακας της εθνικής νέων Κ. Γαλανίδης (18) αποκτήθηκε με υποσχετική από τα Χανιά, ενώ ο Ιωάννης Σπύρου αγωνιζόταν στον Εθνικό.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

«Αντίο» Παπαδημητρίου

Γρήγορα αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ (Στουτγκάρδη Γερμανίας) ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο αθλητής μετείχε στον γύρο των «256» του απλού ανδρών και αποκλείστηκε χάνοντας με 3-4 σετ από τον Εσθονό Αλεξάντρ Σμιρνόφ. Οι υπόλοιποι διεθνείς μας ξεκινούν σήμερα την προσπάθειά τους στα ατομικά αγωνίσματα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Πτώση για Κακλαμανάκη

Η καλή αρχή δεν έχει, προς το παρόν, ανάλογη συνέχεια για τον Νίκο Κακλαμανάκη. Ο ιστιοπλόος μας των RSX παίρνει μέρος σε αγώνες στο Γουέιμουθ της Αγγλίας, μια διοργάνωση που αποτελεί τεστ για τους Ολυμπιακούς του 2012 και από την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης έπεσε στην τρίτη (τέσσερις κούρσες). Παίρνουν μέρος 43 ιστιοσανίδες. Αντίθετα, οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Πάχος Παπαστεφάνου ανέβηκαν στην 6η θέση, σε σύνολο 19 σκαφών.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΠΟΛΟ

Φορτσάρει εν όψει Ρωσίας

Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η εθνική ομάδα νέων ανδρών του πόλο, η οποία θα πάρει μέρος στο, αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα αρχίσει την Κυριακή στα Χανιά. Πρώτη αντίπαλος των διεθνών μας θα είναι η Ρωσία. «Το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό. Δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Η Ρωσία είναι γρήγορη ομάδα, με καλά σουτ και παίκτες με εξαιρετικό σωματότυπο. Θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να κερδίσουμε. Γενικά στη διοργάνωση χρειάζεται το μυαλό και η καθαρή σκέψη. Αν δεν ξεφύγει το μυαλό μας, μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Δούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή