Βαθιά «ανάσα» για τον Ολυμπιακό

Βαθιά «ανάσα» για τον Ολυμπιακό

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ξεπερνώντας τα πολλά προβλήματα του νίκησε την Αλκμααρ 1-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αρσεναλ στη Λιέγη… φούσκωσε τα πανιά του με αέρα στην πορεία για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς.

Για να φτάσουν όμως οι «ερυθρόλευκοι» σ’ αυτήν την επιτυχία χρειάστηκαν την αμέριστη συμπαράσταση των 30.000 οπαδών τους και την κατάθεση ψυχής σχεδόν όλων των παικτών, οι οποίοι ξεπέρασαν ακόμα και τα εμφανή σημάδια κόπωσης που παρουσίαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Γεγονός που δεν του επέτρεψε να βρει ρυθμό και να απειλήσει οργανωμένα τους φιλοξενούμενους. Και καθώς περνούσε ο χρόνος και η κούραση γινόταν πιο εμφανής, κανείς δεν φανταζόταν πως θα έφταναν στη νίκη οι γηπεδούχοι. Ομως πολλές φορές στο ποδόσφαιρο η θέληση αντισταθμίζει τις όποιες ελλείψεις.

Ο Μπάντοβιτς γνωρίζοντας τις δυνατότητες των παικτών του δεν ρίσκαρε στην αρχή του αγώνα. Κράτησε δέκα πίσω από την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της ολλανδικής ομάδας στις αντεπιθέσεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Τοροσίδη και Ζαϊρί. Ομως δύο φορές ο Ντιόγκο σε ισάριθμες σέντρες, δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε. Η μόνη απειλή για τους γηπεδούχους εκδηλώθηκε στο 8΄ όταν ο Μάρτενς αστόχησε εξ επαφής.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν προμήνυε πως μία από τις δύο ομάδες θα έπαιρνε το τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να βολεύονται με την ισοπαλία, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε σημάδια ανάκαμψης. Αυτά έως το εβδομήντα πέντε, όταν ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του αρνητικού Ντιόγκο.

Από το σημείο αυτό και μετά οι παίκτες του γηπεδούχου τα… έδωσαν όλα με αποτέλεσμα και με το ξέσπασμα της εξέδρας να κλείσουν τους παίκτες του Κούμαν στην περιοχή τους και στην πρώτη αλλά και τελευταία οργανωμένη επίθεση, ο Τοροσίδης να εκμεταλλευτεί με άριστο τρόπο τη σέντρα του Ζαϊρί και να νικήσει με κεφαλιά τον Ρόμερο. Ηταν το 79΄ του παιχνιδιού και ο για μία μέρα προπονητής Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πετύχαινε νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κασάι, «κιτρίνισε» τους Μέντες ντα Σίλβα και Σάαρς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο (74΄ Μήτρογλου), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (82΄ Στολτίδης), Λεντέσμα, Τοροσίδης (85΄ Οσκαρ).

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ρόμερο, Γιάλιενς, Μοϊσάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Μέντες ντα Σίλβα (70΄ Λιξ), Σάαρς, Χόλμαν, Μάρτενς (80΄ Λενς), Ελ-Χαμνταουΐ (77΄ Πελέ), Ντέμπελε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή