Ενθουσιασμένος από τον κόσμο ο Ζίκο

Ενθουσιασμένος από τον κόσμο ο Ζίκο

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και με τη βούλα, ο Βραζιλιάνος Ζίκο είναι από χθες ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές ύψους 1,6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των πριμ). «Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα του Ολυμπιακού. Εμεινα εντυπωσιασμένος από την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με αντίπαλο την Αλκμααρ και φαίνεται πως την αγαπάει πάρα πολύ», τόνισε ο Ζίκο χθες το βράδυ αναχωρώντας απ’ τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας, έχοντας ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας του με τους Πειραιώτες.

Αρχικώς, ο Ζίκο μετέβη χθες το πρωί στα γραφεία της πειραϊκής εταιρείας, όπου εξέτασε για περίπου 2,5 ώρες με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο, όλες τις λεπτομέρειες που αφορούσαν το συμβόλαιο. Το μεσημέρι, επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο στο Ρέντη, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όσα είδε. Αφού γευμάτισε, πήγε εκ νέου στην Πλατεία Αλεξάνδρας μαζί με τον μάνατζέρ του για την υπογραφή του συμβολαίου του. Οπως διευκρίνισε, ο πρώτος αγώνας που θα καθίσει στον πάγκο θα είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ετσι, την Κυριακή, χρέη προπονητή θα εκτελέσει για δεύτερο αγώνα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με βοηθό του τον Ανδρέα Νινιάδη.

Στην Τούμπα δεν θα ανέβει και ο Σάββας Θεοδωρίδης, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες καταργείται η θέση του γενικού αρχηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση της θέσης αυτής ήταν επιθυμία του νέου προπονητή, ο οποίος θα είναι το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια, φέρνοντας μαζί του βοηθό και γυμναστή. Βεβαίως, ο κ. Θεοδωρίδης θα διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της γενικότερης ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος καταργείται η θέση του γενικού αρχηγού. Ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης, μετά τη θριαμβευτική του θητεία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός», τονίστηκε στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ.

Η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (ώρα έναρξης 21.15) γίνεται υπό τις οδηγίες των Μπάντοβιτς και Νινιάδη. Ο Ντιντιέ Ντομί, ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση του αγώνα με την Αλκμααρ υποβλήθηκε χθες σε ακτινολογικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία. Οπως διαπιστώθηκε, έχει υποστεί μία κάκωση στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του αριστερού ποδιού. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ακολουθήσει πρόγραμμα συντηρητικής αγωγής και η συμμετοχή του στις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του. Για την Τούμπα δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γκαλέτι, Μαρέσκα και Σοϊλέδης, ενώ επιπόλαιος είναι ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ποδοκνημική.

l Το μέλος του τεχνικού επιτελείου της Βιγιαρεάλ, Τζούλιαν Παλάσιος, θα βρεθεί το επόμενο Σάββατο στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό της 6ης αγωνιστικής ορίστηκε να διεξαχθεί την παραμονή των εκλογών, δηλαδή το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και θα αρχίσει στις 19.00.

l Πολλά ξένα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ζίκο. «Ο Ζίκο έγινε την Τετάρτη προπονητής του Ολυμπιακού. Υπέγραψε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2011 με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ζίκο αναλαμβάνει δράση έξι ημέρες μετά την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αντικαθιστά τον Τιμούρ Κετσπάγια, που απολύθηκε την Τετάρτη», ανέφερε η L’ equipe, ενώ η Marca υπογράμμισε: «Ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Αντούνιες Κοΐμπρα, Ζίκο, έγινε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού για τις επόμενες δύο σεζόν, μία εβδομάδα αφότου άφησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την ίδια ημέρα που η ομάδα του έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή