Εφιαλτική βραδιά της ΑΕΚ στην Αγγλία

Εφιαλτική βραδιά της ΑΕΚ στην Αγγλία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η ΑΕΚ ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Και αυτό γιατί η… αεροπορία της Εβερτον, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Γιόμπο (9΄) και Ντιστέν (17΄) ψαλίδισαν τα φτερά του «δικεφάλου» και οι Πιενάαρ (37΄), Τζο (82΄) τα έκοψαν.

Το τελικό 4-0 στο «Γκούντισον Παρκ» μπορεί να έπεσε… βαρύ για τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την εικόνα του παιχνιδιού και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, τουλάχιστον, στη χθεσινή αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ πρέπει ν’ αποκτήσει γρήγορα την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, αφού ο αγώνας με την Μπενφίκα, σε δύο εβδομάδες, στο ΟΑΚΑ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ενα άσχημο αποτέλεσμα θα τη βγάλει εκτός πρόκρισης.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κτυπημένη και από τις ατυχίες (τραυματισμός του Αλβες στο 13΄ που άλλαξε άρδην τ’ αγωνιστικά πλάνα, ελλείψει και του τιμωρημένου Μαϊστόροβιτς), αλλά και την ανοησία του Αραούχο (αποβλήθηκε για κτύπημα εκτός φάσης στον Αγεγκμπένι), δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον εξαντλητικό ρυθμό της Εβερτον.

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα είναι ότι η «Ενωση» απείλησε μόνο μία φορά την εστία του Χάουαρντ, όταν το πλασέ του Μπλάνκο βρήκε το πόδι αμυντικού της Εβερτον κι έφυγε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λουί Σαχά, για κτύπημα εκτός φάσης στον Χουανφράν και χάλασε τη γιορτή των Βρετανών. Ο Γάλλος επιθετικός έχει ήδη αρκετά προβλήματα τραυματισμών, που τον έχουν αφήσει εκτός ενδεκάδας και ήρθε αυτό το περιστατικό να αμαυρώσει την εικόνα του.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιόμπο, Ντιστίν, Γκόσλινγκ, Φελαϊνί, Πίενααρ (68΄ Σαχά), Ρόντγουελ, Μπιλιαλέντινοφ (52΄ Αγεγκμπένι), Κέιχιλ (46΄ Οσμαν), Τζο

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Ζεράλντο Αλβες (13΄ Ενσαλίβα, 46΄ Μαντούκα), Αρτσε, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71΄ Γιαχάγια), Σκόκο, Μπλάνκο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή