Νίκη – δώρο από ΠΑΟ σε Γκαλατάσαραϊ

Νίκη – δώρο από ΠΑΟ σε Γκαλατάσαραϊ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν τα παιχνίδια τελείωναν στο 50΄, ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να βγει παραπονούμενος. Με την εικόνα που είχε μέχρι τότε, ήταν και ευχαριστημένος που έχανε μόνο με δύο γκολ διαφορά. Επειδή όμως τα ματς τελειώνουν στο 90΄, μάλλον έχει κάθε λόγο να θεωρεί εαυτόν αδικημένο από το 1-3 υπέρ της Γκαλατάσαραϊ που έδειχναν στο τέλος τα matrix του ΟΑΚΑ. Σαν να ήταν μια άλλη ομάδα μετά το 50΄ που μπήκαν ο Νίνης και ο Πετρόπουλος, οι μέχρι τότε εντελώς ακίνδυνοι «πράσινοι» που δεν είχαν κάνει ούτε φάση της προκοπής, επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών που οι μισές να γίνονταν γκολ, εύκολα γυρνούσε τούμπα ένα παιχνίδι που έμοιαζε οριστικά χαμένο. Το ότι δεν γύρισε ίσως οφείλεται και στα τερτίπια της τύχης. Ενώ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε δύο αστεία γκολ μετά το μεγάλο λάθος του Μαρίνου στο 5΄ και το αυτογκόλ – καραμπόλα του Σαριέγκι στο 58΄, στις δικές του ευκαιρίες η μπάλα δεν ήθελε να μπει και δεν μπήκε ούτε στα τετ α τετ του σούπερ Λέτο και του Πετρόπουλου, ούτε στο δοκάρι του τελευταίου, ούτε στα σουτ του Αργεντινού, του Νίνη και του Ζιλμπέρτο. Μπήκε μόνο το πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 76΄ μετά την ασίστ του Καραγκούνη, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που τους βγήκε κάτι μέσα στο παιχνίδι.

Η Γκαλατάσαραϊ αξιοποίησε με τον Ελάνο το γκολ – δώρο στο 5΄ και σε όλο το α΄ ημίχρονο στεκόταν πολύ καλύτερα στη βροχή, μπροστά σε 50.000 φιλάθλους. Μέχρι να κάνει το 0-2 με τον κορυφαίο Μπάρος στο 47΄ είχε κι άλλες ευκαιρίες, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που πίεζε, αλλά αδυνατούσε να απειλήσει. Το ρίσκο του Τεν Κάτε να αφήσει μόνο κόφτη τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και να βάλει μέσα τους Νίνη και Πετρόπουλο, έμοιαζε να φέρνει το ματς πιο κοντά στο 0-4 παρά στο 2-2 έτσι ασταθείς αμυντικά όπως ήταν οι γηπεδούχοι, που υπέφεραν και από τα ατομικά τους λάθη. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός άρχισε ξαφνικά να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, άσχετα αν από καραμπόλα στον Σαριέγκι είχε γίνει το 0-3 στο 58΄, σε μακρινό φάουλ του Ελάνο. Οι οπαδοί προφανώς δεν κατάλαβαν ότι κόντραρε η μπάλα και αποδοκίμαζαν ομαδικά τον Γκαλίνοβιτς, σε κάθε επαφή του με την μπάλα. Ηταν η μόνη τους αντίδραση στη βαριά ήττα. Ακόμα και οι Τούρκοι χειροκροτήθηκαν, σε μια ώριμη αντίδραση του κόσμου παρά την ψυχρολουσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (50΄ Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Καραγκούνης, Κατσουράνης (50΄ Νίνης), Σπυρόπουλος.

ΓΚΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Λέο Φράνκο, Κουνγκόλ (24΄ Ουγκούρ), Ελάνο (62΄ Αρντά), Κεϊτά (72΄ Εσμπέκ), Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Μπαλτά, Σαμπρί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή