Σούπερ Λίγκα, πράξη τέταρτη

Σούπερ Λίγκα, πράξη τέταρτη

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ντέρμπι κορυφής και μια επικίνδυνη έξοδο για την ΑΕΚ περιλαμβάνει το αυριανό μενού της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Θεωρητικά, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό στο ΟΑΚΑ, όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός υποδέχεται τον δεύτερο στη βαθμολογία, Αρη. Στην ουσία όμως, οι προβολείς του ενδιαφέροντος στρέφονται περισσότερο στην Τούμπα, όπου το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό θεωρείται πιο «κλασικό» και πάντα κεντρίζει όλους τους φιλάθλους ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων, ακόμα κι αν δεν κρίνει σπουδαία πράγματα βαθμολογικά. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκει ρυθμό και θα επιδιώξει μια νίκη που θα επιβεβαιώσει την περυσινή δυναμική του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει βαθιά ανάσα μετά τη νίκη επί της Αλκμααρ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από πλευράς απόδοσης δεν πείθουν ότι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους. Πρόσθετο χρώμα στο ντέρμπι της Τούμπας (21.15, ΝΟVΑ) δίνει και η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο του Ολυμπιακό.

Το… μαθηματικό ντέρμπι κορυφής γίνεται λίγο νωρίτερα (19.00) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη. Είναι οι ομάδες που έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα, με τους «πράσινους» να μετρούν 3Χ3 χωρίς να έχουν δεχθεί τέρμα και τους Θεσσαλονικείς να έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία. Καλό ξεκίνημα έχει κάνει και η ΑΕΚ, με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Δοκιμάζεται όμως σήμερα (16.45) απέναντι στον ιδιαίτερα φιλόδοξο εφέτος ΠΑΣ, με πρόσθετο χάντικαπ ότι αμέσως μετά την επιστροφή της από το Λίβερπουλ όπου την Πέμπτη το βράδυ αντιμετώπισε την Εβερτον, έχει την ταλαιπωρία ενός ακόμη ταξιδιού. Την ίδια ώρα με τον αγώνα των Ιωαννίνων (16.45) διεξάγονται τα άλλα δύο παιχνίδια του σημερινού προγράμματος. Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θράκης ανάμεσα στη Σκόντα Ξάνθη και τον Πανθρακικό, που έχουν κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα γι’ αυτό και άλλαξαν από νωρίς τους προπονητές τους. Αμφίρροπος αναμένεται και ο αγώνας ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Εργοτέλη.

Η Τούμπα και πάλι στο «πόδι»

Το πρώτο ντέρμπι του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας διεξάγεται την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21.15, novasports 1) μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με πέρυσι. Στην προηγούμενη περίοδο, το ραντεβού τους για τον δεύτερο γύρο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά τη ρεβάνς των δύο ομάδων για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο Φάληρο με 2-0 στην παράταση και άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ. Η ατμόσφαιρα εν όψει του ντέρμπι του πρωταθλήματος φορτίστηκε επικίνδυνα. Χρειάστηκε να γίνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία πριν από τη σέντρα για να εκτονωθεί η κατάσταση και να διεξαχθεί το ντέρμπι, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0).

Τώρα, οι ισορροπίες είναι εντελώς διαφορετικές. Σαφώς και θα υπάρχει φανατισμός στις κερκίδες της Τούμπας. Αλλωστε, πάντα οι αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό ανεβάζουν τον υδράργυρο στα ύψη. Αλλά στις αρχές της περιόδου, λογικό είναι οι αναμετρήσεις να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Οι γηπεδούχοι, μετά την αποτυχία τους να περάσουν στους ομίλους του Europa League, αφοσιώθηκαν στο πρωτάθλημα, όπου μετρούν μία εντός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού και μία ισοπαλία, στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Εχουν σε εκκρεμότητα τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών στην Αττική και έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη.

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Ολυμπιακός (που επίσης «χρωστάει» το ντέρμπι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ) μετά τη νίκη επί της Αλκμάαρ και με νέο προπονητή, τον θρυλικό Ζίκο, φιλοδοξεί να κάνει μία νέα αρχή. Προβλήματα τραυματισμών υπάρχουν σημαντικά, καθώς δεν υπολογίζονται δύο ποιοτικοί και εξόχως σημαντικοί παίκτες, οι Γκαλέτι και Μαρέσκα. Ωστόσο, η επιτυχία στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ άλλαξε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και γέμισε και πάλι με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις

Αν και στο σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής δεν εμφανίζεται το όνομα κάποιας ομάδας «κορυφής», εντούτοις το ενδιαφέρον δεν λείπει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια. Πιο λαμπερό από πλευράς «ονομάτων» είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο (19.00, NOVA) ανάμεσα στον Ηρακλή του Ολεγκ Προτάσοφ (φωτ.) και τη Λάρισα, αλλά χάνει τη χάρη του γιατί θα γίνει χωρίς φιλάθλους, λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων. Ο Ηρακλής δεν έχει νίκη μετά την πρεμιέρα, ενώ η ΑΕΛ δεν έχει νίκη… γενικώς σε κανένα επίσημο παιχνίδι εφέτος, γεγονός που ανεβάζει την πίεση και το άγχος. Το ίδιο ισχύει και για τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει μόνο ένα βαθμό στα δύο ματς που έχει δώσει και χρειάζεται επειγόντως βαθμολογική ανάσα, φιλοξενώντας στη Ν. Σμύρνη (16.45, ΣΚΑΪ) τον πάντα σκληροτράχηλο Αστέρα Τρίπολης.

Την ίδια ώρα (16.45, NOVA), η Καβάλα υποδέχεται (στο γήπεδο Κομοτηνής) τον Ατρόμητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή