Με τα μάτια στο ντέρμπι, αλλά και στο Δ.Σ.

Με τα μάτια στο ντέρμπι, αλλά και στο Δ.Σ.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη επί του Αρη εκπλήρωσε τον πρώτο «μικρό» στόχο που είχε θέσει εξ αρχής ο Τεν Κάτε: να εκμεταλλευθεί το ευνοϊκό πρόγραμμα και να πάει χωρίς τη βαθμολογική απώλεια ώς το ντέρμπι με την ΑΕΚ, την 5η αγωνιστική. Με το 4×4 στα πρώτα παιχνίδια, οι «πράσινοι» βρίσκονται ήδη στην κορυφή, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουν το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός για να δουν αν θα κρατήσουν «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές τους ή ο ένας θα τον πλησιάσει στους δύο βαθμούς, με τον άλλο να μένει στο -5. Ο Τεν Κάτε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και τονίζοντάς τους ότι αν δείξουν το ίδιο πάθος την Κυριακή με την ΑΕΚ, τότε μπορούν να νικήσουν.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναγνωρίζουν ότι υπήρξε παράβαση στο μαρκάρισμα του Σαριέγκι στον Κάμπορα και ότι ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι. Δείχνουν, όμως, μια ανησυχία για το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο Ολυμπιακός και εκτιμούν ότι θα επιχειρήσει να εισπράξει οφέλη στα επόμενα παιχνίδια. Κύκλοι της ΠΑΕ τόνιζαν χθες ότι, με εξαίρεση τη συγκεκριμένη φάση, ο διαιτητής σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να «σπρώξει» τον Παναθηναϊκό, όπως αναγνώρισε και ο προπονητής τού Αρη. Θεωρούν ότι ήταν ένα μεμονωμένο λάθος, το πρώτο υπέρ του Παναθηναϊκού σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με κατά συρροή μονόπλευρα «λάθη» του παρελθόντος.

– Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό (17.00) Δ.Σ της ΠΑΕ, με βασικό θέμα τον προϋπολογισμό και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί έως τώρα. Δεν μετέχουν οι Γ. Βαρδινογιάννης και Α. Βγενόπουλος (δεν είναι μέλη του Δ.Σ.), αλλά θα είναι παρών ο Π. Γιαννακόπουλος, ο οποίος είχε ανεβάσει τους τόνους μετά την ήττα από τη Γκαλατασαράι.

– Αποδεκατισμένος στα άκρα της άμυνας μένει ο Παναθηναϊκός για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Ο Σπυρόπουλος έχει υποστεί θλάση α΄ βαθμού στον δεξί δικέφαλο και θα λείψει 15 με 20 ημέρες, ο Δάρλας έχει τράβηγμα στον δεξιό προσαγωγό και θα απουσιάσει δύο εβδομάδες, όσες και ο Μαρίνος που έπαθε διάταση στον έξω πλάγιο του δεξιού του ποδιού.

– Δεν θα πάρει τελικά ο Παναθηναϊκός εισιτήρια από την ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ούτε και θα της δώσει στη ρεβάνς του β΄ γύρου, όπως αποφασίσθηκε χθες στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Η Λάρισα, επίσης, ενημέρωσε ότι δεν θα ζητήσει εισιτήρια για το ματς στο ΟΑΚΑ της 5ης αγωνιστικής.

– Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο στον Βοτανικό, η εταιρεία του κ. Βωβού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνει ότι μένει σταθερή στις θέσεις της. Ή μαζί με το γήπεδο θα γίνει και το εμπορικό κέντρο, ή θα ζητήσει αποζημίωση τουλάχιστον 280 εκατ. ευρώ. «Το έργο της διπλής ανάπλασης μπορεί να συντελεσθεί μόνο όπως το ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία 257 βουλευτών της Βουλής. H τύχη του γηπέδου του ΠΑΟ και του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η εκτιμηθείσα, δε, αποζημίωση της εταιρείας από επίσημα, κρατικά όργανα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος του εκτελεσθέντος έργου, είχε προσδιορισθεί στο ποσό των ευρώ 280 εκατομμυρίων», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή