Το πόλο κοιτάζει στα μάτια την Ευρώπη

Το πόλο κοιτάζει στα μάτια την Ευρώπη

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η εθνική ομάδα πόλο των νέων γυναικών επέστρεψε χθες από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Νάπολι, με την 4η θέση, η αντίστοιχη των ανδρών στα Χανιά δίνει τις δικές της «ναυμαχίες» στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα συνέτριψε τη Ρωσία με 15-2, αλλά χθες, στο ντέρμπι του ομίλου, ηττήθη από την Ισπανία με 4-6 (οκτάλεπτα: 2-2, 0-1, 1-1, 1-2). Ετσι, ουσιαστικά έχασε την 1η θέση του ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στους προημιτελικούς. Σήμερα στις 19.30 θ’ αντιμετωπίσει την αδύναμη, Ουκρανία. Αν την νικήσει, όπως αναμένεται, θα καταταγεί 2η και την Τετάρτη θα παίξει με την 3η ομάδα του Β΄ ομίλου, μάλλον με τη Γερμανία, δηλαδή, για μια θέση στην οκτάδα.

Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα: Ολλανδία – Ρουμανία 11-6, Κροατία – Γαλλία 14-6, Γερμανία – Τουρκία 7-4, Σερβία – Μαυροβούνιο 10-8. Σλοβενία – Πολωνία 11-2, Ουγγαρία – Ιταλία 7-11, Ρωσία – Ουκρανία 17-5.

Το σημερινό πρόγραμμα: Α΄ όμιλος: 9.00 Ολλανδία – Κροατία, 10.15 Γαλλία – Ρουμανία. Β΄: 11.30 Σερβία – Τουρκία, 12.45: Μαυροβούνιο – Γερμανία. Γ΄: 15.45: Πολωνία – Ουγγαρία, 17.00: Σλοβενία – Ιταλία. Δ΄: 18.15: Ρωσία – Ισπανία.

Επιτυχία χωρίς μετάλλιο

– Το ευρωπαϊκό μετάλλιο, που ήταν το αθλητικό όνειρο αυτής της εθνικής ομάδας πόλο νέων γυναικών της Ελλάδος, ούτε φέτος ήλθε. Πέρυσι, στα Χανιά, τα κορίτσια ήταν τέταρτα. Φέτος στο κολυμβητήριο «Σκαντόνε» στο προάστιο της Νάπολι, Φουοριγκρότα, πήραν την ίδια θέση, αφού στον μικρό τελικό έχασαν από την Ολλανδία με 10-13 (5-6, 1-3, 2-1, 2-3). Στον ημιτελικό είχαν ηττηθεί με 9-13 από τη Ρωσία, η οποία πήρε τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό της Ιταλίας με 14-12.

«Αυτό που πετύχαμε το θεωρώ υπέρβαση, με δεδομένο τις απουσίες που είχαμε σε σχέση με πέρυσι (Γαρδέλη, Χρυσικοπούλου) και τις ελλείψεις σε βασικές θέσεις. Στην ουσία, παίξαμε χωρίς φουνταριστό. Η Αλεξάκη κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, αλλά, πώς να το κάνουμε, δεν είναι φουνταριστή. Πιστεύω πως η ομάδα έκανε ένα άλμα. Παρά τα λάθη που έγιναν, ήταν καλή και, το σημαντικότερο, συγκροτημένη και αγαπημένη. Οι αθλήτριες είναι καλά παιδιά και προσπάθησαν για το καλύτερο. Με την Ολλανδία, που έχει πάρα πολύ καλή και δυνατή, από σωματικής πλευράς, ομάδα, παλέψαμε, κάναμε κάποια λάθη όμως λάθη εις βάρος μας έγιναν και από τους διαιτητές. Επί πλέον, οι κοπέλες παρουσιάστηκαν κουρασμένες από την προσπάθεια όλων των ημερών, ενώ οι Ολλανδές είχαν πολύ πιο εύκολο και ξεκούραστο πρόγραμμα. Ασχέτως αν δεν πήραμε μετάλλιο, πιστεύω, ότι η συνολική εικόνα μας ήταν θετική, αφού ξεπεράσαμε πολύ ισχυρές ομάδες, όπως η Ουγγαρία και η Ισπανία, που είχαν στόχο το χρυσό μετάλλιο. Η επιτυχία οφείλεται στην ικανότητα των αθλητριών, στη θέλησή τους για διάκριση και την ομοιογένεια που είχαν. Η συνολική παρουσία του γυναικείου πόλο φέτος, με την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, την 9η στο παγκόσμιο νεανίδων και την 4η στη Νάπολι, κρίνεται θετική. Προσπαθούμε, με τον προπονητή της εθνικής γυναικών, τον Γιώργο Μορφέση, με τον οποίο συνεργαζόμαστε, να έχουμε σταθερά ανοδική πορεία. Δύο στόχους έχουμε γενικά. Ο ένας, να τροφοδοτούμε από τις μικρότερες εθνικές, αυτή των γυναικών με καινούργιες αθλήτριες και ο άλλος να παρουσιάζουμε σε κάθε διοργάνωση μια ομάδα ανταγωνιστική, που να ξέρει τι ζητάει μέσα στο νερό και να βρίσκεται πάντα στην ελίτ του αθλήματος. Αυτό που έχω να συμβουλέψω τις νεαρές αθλήτριες, είναι να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν. Με δουλειά και υπομονή μπορούν να τα καταφέρουν. Το βέβαιο είναι ότι όλες θα έχουν τις ευκαιρίες τους», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής των νέων γυναικών και των νεανίδων, Κώστας Πετράκης.

Η τελική κατάταξη: 1. Ρωσία, 2. Ιταλία, 3. Ολλανδία, 4. ΕΛΛΑΣ, 5. Ουγγαρία, 6. Ισπανία, 7. Μ. Βρετανία, 8. Σερβία, 9. Γαλλία, 10. Πορτογαλία, 11. Σλοβακία, 12. Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή