Συντομα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τα μετάλλια στη θέση τους

Ο Τζον Κόνραντς πίστευε ότι δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στα 1.500 μ. ελεύθερο το 1960. Κι όμως, αυτό και άλλα 15 μετάλλια που είχαν κλαπεί από το σπίτι του στη Μελβούρνη το 1984 επεστράφησαν στον κάτοχό τους! Ο Αυστραλός κολυμβητής, ένας από τους ζωντανούς θρύλους του αθλήματος στη χώρα του (το 1960 είχε πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ.), ειδοποιήθηκε από τις αρχές ότι βρέθηκαν τα μετάλλια. Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ προσπάθησε να τα πουλήσει μέσω του Διαδικτύου σε συλλέκτη. Αυτός επικοινώνησε με τον Τζον Κόνραντς προκειμένου να διαπιστώσει αν ήταν ενήμερος για την πώλησή τους. Ο Αυστραλός ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες κατάσχεσαν τα μετάλλια. Ο 67χρονος Κόνραντς είχε πάρει αντίγραφά τους από τη ΔΟΕ, τα οποία, όμως, είχε ήδη πουλήσει. Η αξία των μεταλλίων υπολογίζεται στα 86.000 δολάρια και, με τη σύμφωνη γνώμη του Κόνραντς, θα εκτίθενται πλέον στο Μουσείο Αθλητισμού της Μελβούρνης.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Λονδίνο ο Δουλκερίδης

Τη διάκριση στις ασκήσεις εδάφους θα επιδιώξει ο Μιχάλης Δουλκερίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Λονδίνο (13-18 Οκτωβρίου). Θα παρουσιάσει πρόγραμμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας (6,4). «Προτεραιότητά μου είναι οι ασκήσεις εδάφους. Η προετοιμασία μου στα υπόλοιπα όργανα γίνεται με τη σκέψη στο Παγκόσμιο του 2010, στο οποίο η Εθνική θα χρειάζεται πολυσύνθετους αθλητές για το ομαδικό», δήλωσε.

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Μεγάλη η συμμετοχή

Στα βήματα του Φειδιππίδη θα βρεθούν κορυφαίοι αθλητές των υπεραποστάσεων από την Ελλάδα και άλλες 32 χώρες στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον διεθνή αγώνα «Σπάρταθλον» όπου οι δρομείς θα τρέξουν την απόσταση των 246 χλμ., αναβιώνοντας το κατόρθωμα του αρχαίου ημεροδρόμου. Εχουν δηλώσει συμμετοχή 380 αθλητές (οι 36 είναι γυναίκες). Η Ελλάς θα μετάσχει με 41 δρομείς.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Πρωταθλήματα Ελλάδος

Οι κορυφαίοι Ελληνες και Ελληνίδες στα Λέιζερ Ράντιαλ και Στάνταρ και στα RSX αρχίζουν σήμερα την προσπάθειά τους με στόχο να κατακτήσουν τις πρωτιές στο πρωτάθλημα Ελλάδος. Οι αγώνες των Λέιζερ διεξάγονται στη Βουλιαγμένη και των RSX στη Σητεία της Κρήτης.

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Γκέι θέλει κι άλλο ρεκόρ

Να κατεβάσει τον χρόνο του στα 100 μ. κάτω από το 9.69 είναι ο στόχος του Τάισον Γκέι που θα αγωνιστεί σήμερα στο μίτινγκ του Καβασάκι (Ιαπωνία). Ο Αμερικανός σπρίντερ, παρά κάποια προβλήματα τραυματισμού, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΒΟΛΕΪ

Ραντεβού στο Λουτράκι

Με τη συμμετοχή ομάδων από οκτώ χώρες θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου, στο Λουτράκι, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων στο βόλεϊ. Στις ανδρικές ομάδες των +40 θα πάρουν μέρος οι Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Λεττονία και Νορβηγία, των +50 θα υπάρξουν εκπρόσωποι των Ελλάδα, Ρωσία, Νορβηγία, Πολωνία, Λεττονία, Ιταλία, ενώ στις γυναίκες θα παίξουν αθλήτριες από Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.

ΣΤΙΒΟΣ

«Αντίο» της Πλάτσερ

Η δύο φορές «ασημένια» ολυμπιονίκης του βάδην Κζέρστι Πλάτσερ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών. Η αθλήτρια από τη Νορβηγία, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, κέρδισε τη φετινή σειρά των αγώνων βάδην της IAAF μαζί και το χρηματικό έπαθλο των 30.000 δολαρίων. Ο τελευταίος της αγώνας ήταν στο Σαράνσκ της Ρωσίας το προηγούμενο Σάββατο, όπου τερμάτισε τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή