Επι σκοπον

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΝΑΙ το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο Λεκανοπέδιο. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σ’ ένα παιχνίδι που θα το παρακολουθεί με άμεσο ενδιαφέρον ο Παναθηναϊκός ο οποίος θα παίξει ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή με την ομάδα του Μπάγεβιτς.

ΛΕΝΕ πως αυτά τα ματς δεν κρίνουν το πρωτάθλημα. Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Διότι μπορεί μεν η απώλεια κάποιων βαθμών σε ένα τέτοιο παιχνίδι να καλυφθεί στη διάρκεια, αλλά σίγουρα μια νίκη παίζει σημαντικό ρόλο, εκτός από τη συγκομιδή βαθμών, και στον ψυχολογικό τομέα.

ΑΝ σήμερα νικήσει ο Ολυμπιακός, θα έχει ξεπεράσει πλήρως την περιπέτειά του με την υπόθεση Κετσπάγια και θα επιβεβαιώσει πως θα είναι πάλι βασικός διεκδικητής του τίτλου, έχοντας βγάλει τρία εκτός έδρας σπουδαία ματς σε Λάρισα, Τούμπα και το σημερινό με μηδέν απώλειες. Σίγουρα αυτό δεν θα σημαίνει πως βρήκε τον ρυθμό ως ομάδα, που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

ΓΙΑ την ΑΕΚ το παιχνίδι είναι πιο κρίσιμο. Και διότι ως γηπεδούχος θέλει να μη χάσει βαθμούς στο γήπεδό της, αλλά και επειδή πρέπει να πείσει φίλους και… εχθρούς πως έχει σοβαρές βλέψεις για τον τίτλο. Και στην παρούσα στιγμή, μόνο με μία νίκη σε ένα ντέρμπι θα μπορέσει να το κάνει. Οταν μάλιστα ο αντίπαλος θα είναι πάλι με σοβαρές απώλειες βασικών του παικτών, τότε κάθε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ενδιαφερόμενος, Παναθηναϊκός μάλλον θα επιθυμεί την ισοπαλία. Ωστε αν την Κυριακή πετύχει το τρίποντο, να έχει αποσπαστεί μόλις από την πέμπτη αγωνιστική με τέσσερις βαθμούς από τους δύο βασικούς του αντιπάλους στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και με αυτό που έχουν παρουσιάσει οι δύο σημερινοί αντίπαλοι, δεν υπάρχει φαβορί. Ναι μεν η ΑΕΚ θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της και ο Μπάγεβιτς δεν έχει προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας, όμως η απειρία αρκετών παικτών του είναι εμφανής.

Ο ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ Μπάντοβιτς που θα έχει δίπλα του τον Ζίκο, αλλά θα είναι μάλλον αυτός που θα αποφασίσει για την ενδεκάδα και θα καθοδηγεί τους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει πάλι απουσίες. Σίγουρα, όμως, μετά το διπλό της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, οι ποδοσφαιριστές του θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με τελείως διαφορετική ψυχολογία από αυτήν που είχαν πριν από τον αγώνα με την Αλκμααρ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ αυτό, μαζί με την εμπειρία που έχουν από τέτοια ντέρμπι, οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους, που θα αγωνιστούν σήμερα εξισορροπεί τα ντεζαβαντάζ του εκτός έδρας αγώνα, αλλά και όποιων απουσιών θα έχει η φιλοξενούμενη ομάδα.

ΦΥΣΙΚΑ, επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ – εκεί υπάρχουν περιθώρια να διορθωθούν ένα ή περισσότερα λάθη- πιστεύω πως βασικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού και στο αποτέλεσμα θα παίξουν η ψυχραιμία και η εκμετάλλευση των ευκαιριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή