Κυρίαρχος του ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Κυρίαρχος του ντέρμπι ο Ολυμπιακός

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές έκανε την… καλύτερη. Ο Βασίλης Τοροσίδης, για μια ακόμη φορά, έστρεψε τα φλας και τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, όντας μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ του Ολυμπιακού. Τα δύο γκολ που σημείωσε (43΄, 55΄) επί της ΑΕΚ έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του (2-1), η οποία ήταν η δεύτερη συνεχόμενη σε ισάριθμα ντέρμπι.

Η «Ενωση» εμφανίστηκε καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δικαίως διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 39ο λεπτό, σε χέρι του Μέλμπεργκ. Ισως αυτή η κακή εκτίμηση της φάσης του διαιτητή Δαλούκα ήταν το… κερασάκι ενός αγώνα που δίκαια θα τον θυμούνται όλοι όσοι τον παρακολούθησαν.

Ηταν ένα ντέρμπι το οποίο είχε όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό του, καθώς εκτός από τα τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια (Μπλάνκο, Ζεβλάκοφ), ρυθμό, καλή κυκλοφορία της μπάλας και από τις δύο ομάδες, στρατηγική από τους πάγκους. Ηταν το καλύτερο βάπτισμα του… πυρός για τον Ζίκο, ο οποίος μπορεί να είχε παρακολουθήσει κάποια DVD από αγώνες των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, χθες, οι παίκτες των δύο ομάδων, με την αγωνιστική τους παρουσία, πιθανόν να του άλλαξαν την πρώτη εντύπωση που ενδεχομένως είχε πάρει από το «φτωχό» ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την υπεροχή αλλά ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ πριν αυτό ολοκληρωθεί. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αξιοποιήσουν μόλις μία από τις πολλές ευκαιρίες που έκαναν και να μειώσουν σε 2-1 με σουτ του Νέμεθ (65΄). Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 οι τελικές προσπάθειες ήταν 13-5 υπέρ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Μάκος (61΄ Μαντούκα), Καφές (83΄ Παυλής), Νέμεθ (79΄ Λεονάρντο), Γκερέιρο, Σκόκο, Μπλάνκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Τοροσίδης (83΄ Γκαλίτσιος), Ντουντού, Λεονάρντο, Ντιόγκο (89΄ Μήτρογλου), Ζαϊρί (70΄ Στολτίδης).

Διαβασμένος ο Ζίκο

Ο Ζίκο βγήκε νικητής στο… debate των προπονητών. Στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», και μάλιστα σε ντέρμπι, ήταν άνετος και χωρίς άγχος. Οι επιλογές και οι εντολές του κρίνονται σωστές, πάντα εκ του αποτελέσματος. Ζητούσε από τους παίκτες του να μην κάνουν βιαστικές επιθέσεις, ενώ έδωσε μεγάλο βάρος στη μεσαία γραμμή, την οποία είχε πάντα «φορτωμένη».

Επέλεξε την τακτική των αντεπιθέσεων και την ανάπτυξη από τα άκρα. Εντυπωσιάστηκε από τον Βασίλη Τοροσίδη και δεν σταμάτησε να πλέκει το εγκώμιό του μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή