«Αρωμα» τένις ξανά στο ΟΑΚΑ

«Αρωμα» τένις ξανά στο ΟΑΚΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελενα Ντόκιτς, η Ιωάννα Ραλούκα Ολάρου και η Λένα Δανιηλίδου είναι μερικά από τα μεγάλα αστέρια του διεθνούς επαγγελματικού τουρνουά τένις της ΙΤF $125.000, Vogue Athens Open 2009, που αρχίζει σήμερα στο Μαρούσι. Το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης θα φιλοξενήσει μία σπουδαία διοργάνωση, για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Αναμφίβολα, η Ντόκιτς ελκύει τα περισσότερα βλέμματα πάνω της. Αν και 26 χρόνων, έχει πίσω της μια πετυχημένη επαγγελματική καριέρα 11 χρόνων, που της έχει αποφέρει κέρδη τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά το παρελθόν, η Σέρβα τενίστρια, η οποία το 1994 πήρε την αυστραλιανή υπηκοότητα, έχει τερματίσει δύο φορές στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί είναι το νούμερο 4. Στην τροπαιοθήκη της έχει πέντε επαγγελματικούς τίτλους, ενώ στα γκραν σλαμ ξεχωρίζει η πορεία της έως τους ημιτελικούς του Γουίμπλεντον το 2000, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Το νούμερο 1 του τουρνουά είναι η Ρουμάνα Ολάρου (βρίσκεται στην 53η θέση της παγκόσμιας κατάταξης), νικήτρια φέτος στο τουρνουά ITF της Μασσαλίας. Εχει συνολικά επτά τίτλους σε τουρνουά της ITF στην καριέρα της. Το 2005 ήταν φιναλίστ τόσο στο μονό όσο και στο διπλό στο τουρνουά τζούνιορς του Ρολάν Γκαρός. Η Ιταλίδα Τατιάνα Γκαρμπίν, No 58 στον κόσμο, βρίσκεται στο νούμερο 2 του ταμπλό. Η Γκαρμπίν, η οποία έχει να επιδείξει στην καριέρα της σημαντικές επιτυχίες επί των τενιστριών της πρώτης εικοσάδας, επιστρέφει στο Μαρούσι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ελληνικές παρουσίες

Η Λένα Δανιηλίδου θα αγωνιστεί ξανά στο κεντρικό γήπεδο, όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση στην καριέρα της. Στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όπως και στις Αννα Γερασίμου, Ειρήνη Γεωργάτου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, οι διοργανωτές χορήγησαν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής για να παίξουν στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά, όπου συνολικά θα αγωνιστούν είκοσι τενίστριες των πρώτων εκατό θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης.

Το τουρνουά αρχίζει σήμερα (στις 12 το μεσημέρι) με τη διεξαγωγή των αγώνων της προκριματικής φάσης, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Από τη Δευτέρα, οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα αρχίζουν στις 14.00 και θα ολοκληρώνονται στις 21.00 υπό το φως των προβολέων.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ημέρα των ημιτελικών, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16.00, ενώ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου (τελικοί), στις 14.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή