Β΄ Εθνική: νέα εμπλοκή με τα τηλεοπτικά

Β΄ Εθνική: νέα εμπλοκή με τα τηλεοπτικά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από δύο χρόνια το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής διεκόπη για δύο μήνες (από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο) λόγω διαφωνίας στην καταβολή οικονομικής ενίσχυσης από τη νεότευκτη -τότε- Σούπερ Λίγκα προς τους «μικρούς».

Χθες η ίδια διαφωνία επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω της ανακοίνωσης της Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής που στρέφεται κατά της λίγκας με θέμα -τι άλλο;- την οικονομική της ενίσχυση.

Η «μικρή λίγκα» κάνει λόγο για «εξαπάτηση» επειδή «δεν τηρήθηκαν τα υπεσχημένα» και ως διαπραγματευτικό ατού για την περαιτέρω οικονομική της ενίσχυση βάζει το θέμα των «κλειστών ωρών» για την κατάργηση των οποίων δεν έφερε στην ΕΠΟ καμία αντίρρηση, εξυπηρετώντας τη σύμβαση που υπέγραψε η Σούπερ Λίγκα με τη Forthnet και τον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ζητήσατε και λάβατε τη συγκατάθεσή μας στο να μην ισχύσουν κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο οι »κλειστές ώρες», υποσχόμενοι ότι τα έσοδά μας από τη μεταξύ μας σύμβαση θα είναι προσαυξημένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών σας δικαιωμάτων που με την ακώλυτη τηλεοπτική προβολή όλων των αγώνων κάθε αγωνιστικής της SUPER LEAGUE σας απέφερε πολλαπλά έσοδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αξίωση των ομάδων της κατηγορίας ήταν 4,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ η απόφαση που έλαβε η λίγκα την περασμένη Πέμπτη ήταν για ενίσχυση της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό κρίθηκε «υπερβολικά μικρό» από τους προέδρους των ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής κατά το χθεσινό έκτακτο Δ.Σ. και πέραν της ανακοίνωσης ζητήθηκε ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ το οποίο κλείστηκε για αύριο.

Σε αυτό, το προεδρείο της Ενωσης με την προσθήκη των Αχ. Μπέου (πρότεινε από τώρα αποχή) και Θ. Μητρόπουλου, θα ζητήσει από τον κ. Πιλάβιο να μεσολαβήσει ώστε το προτεινόμενο ποσό να διπλασιαστεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή