ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑS

Τα ίδια πέρασε και ο σερ Αλεξ

Οταν προ ενός έτους ο Κριστιάνο Ρονάλντο αρνήθηκε αρχικά να αντικατασταθεί σε αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σίτι, κι ενώ είχε κριθεί το παιχνίδι, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήξερε ότι έπρεπε να πατήσει πόδι. Τον έπιασε από το μπράτσο και του ζήτησε να βγει, γνωρίζοντας ότι στον Πορτογάλο δεν αρέσει να βγαίνει από το παιχνίδι όταν βλέπει τον αντίπαλο αδύναμο. Η επανάσταση του Κριστιάνο προκάλεσε τότε θόρυβο, που κράτησε μια εβδομάδα. Μερικές φορές, συμπέρανε ο Σκωτσέζος τεχνικός, είναι καλύτερο να είσαι λιγότερο επιστημονικός και περισσότερο επιεικής με τον ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν φορές που οι ποδοσφαιριστές έχουν περισσότερο ατομικά κίνητρα. Η συμπεριφορά του Κριστιάνο, που αρνήθηκε να αντικατασταθεί στον αγώνα της Ρεάλ με την Τενερίφε, στον πρώτο που δεν σκόραρε, θεωρήθηκε «ασήμαντη» από τον τεχνικό του, τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, αλλά είναι ο ίδιος ο Χιλιανός τεχνικός που θα έπρεπε να τον είχε αφήσει στον αγώνα, δεδομένου ότι κατά κανόνα σκοράρει στο τέλος του ματς.

ΤSRSΡΟRΤ.CΗ

Ειρωνεία Μουρίνιο

Νάτος πάλι ο Μουρίνιο, ο γνωστός Μουρίνιο που τα βάζει με όλους ενόψει ενός κρίσιμου αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά την ειρωνεία του τη φύλαξε για τον ίδιο του τον σύλλογο και ίσως και για τον πρόεδρο της ομάδας, Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας για τη μη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. «Κι εμένα με στενοχωρεί που δεν έχει πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η Ιντερ, είμαι στην Ιντερ 15 χρόνια (προφανής η αναφορά σε αυτόν, που είναι 15 χρόνια στην Ιντερ, δηλαδή τον πρόεδρο) κι επί 15 χρόνια δεν τα πάμε καλά στον θεσμό. Δεν είναι δικό μου το φταίξιμο που έχει 50 χρόνια να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η Ιντερ. Η δική μου ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μέσα σε πέντε χρόνια ένα τρόπαιο, τρεις ημιτελικοί κι ένας αποκλεισμός στους «16». Εγώ ευθύνομαι μόνο για τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίον αποκλειστήκαμε από τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου», είπε ο τεχνικός της Ιντερ.

ΒΒC

Ομπάμα υπέρ Σικάγο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη για να στηρίξει την υποψηφιότητα της πόλης του Σικάγο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Το Σικάγο έχει αντιπάλους στη διεκδίκηση των Αγώνων τις πόλεις της Μαδρίτης, του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο. Παρόντες στη διάσκεψη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Παρασκευή, αναμένεται να είναι και οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ισπανίας και της Ιαπωνίας. Η σημασία των μεγάλων προσωπικοτήτων στις ολυμπιακές υποψηφιότητες έγινε εμφανής όταν ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, βοήθησε το Λονδίνο να πάρει τους Αγώνες του 2012 και ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ηγήθηκε της υποψηφιότητας του Σότσι, που ανέλαβε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή